Rôzne

Humenské základné školy a prváčikovia: Do ktorej ich nastúpilo najviac?

Majú za sebou svoje prvé školské týždne. Reč je o deťoch, ktoré v septembri po prvý raz nastúpili do školy. Pozrite si zaujímavé cifry z jednotlivých humenských škôl.

Ilustračný obrázok k článku Humenské základné školy a prváčikovia: Do ktorej ich nastúpilo najviac?
Zdroj: TASR

Letné prázdniny sú nenávratne preč a školský rok 2019/2020 je v plnom prúde. Oproti ostatnej školskej mládeži je pre jednu skupinu práve tento rok výnimočný. Je totiž ich prvý.

A ako to vyzerá s prvákmi na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Humenné? „Podľa aktuálnej sumarizácie od začiatku nového školského roku 2019/2020 nastúpilo do prvého ročníka celkovo 365 prváčikov,“ informoval tlačový referát Mestského úradu v Humennom.

Doplnil, že oproti minulému školskému roku je to o 15 detí menej. A ponúkol aj prehľad, koľko ich nastúpilo do jednotlivých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Najviac prvákov v rámci týchto škôl privítala tento školský rok ZŠ Jána Švermu a to 88. Toto prvenstvo patrilo rovnakej škole aj minulý školský rok, vtedy sa ich zapísalo 69.

Ďalej nasledujú ZŠ Dargovských hrdinov so 67 prvákmi (min. školský rok 68), ZŠ Hrnčiarska 51 (65), ZŠ Pugačevova 50 (56), ZŠ Kudlovská 40 (35), ZŠ SNP 33 (45), ZŠ a MŠ Podskalka 25 (24), ZŠ Laborecká 11 (18).

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Pozrite si v pripojenom videu dedinu, ktorá je podľa nedávnej ankety zrealizovanej na našom portáli najkrajšia v Humenskom okrese.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM