Správy

Humenské športoviská sú otvorené, no mesto prichádza o desaťtisíce eur

Zimný štadión a športová hala sú k dispozícii športovým klubom. Mestu ale chýbajú peniaze z prenájmu pre verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Humenské športoviská sú otvorené, no mesto prichádza o desaťtisíce eur
Zdroj: Mesto Humenné

Mesto Humenné v stredu otvorilo zimný štadión i športovú halu. Zatiaľ slúžia len športovým klubom na území mesta. Ich prenájom verejnosťou poverený riaditeľ humenskej Správy rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) Peter Ždiňák nepredpokladá. Dôvodom je aktuálne povolené zhromažďovanie sa len šiestich osôb.

„V stredu ráno už boli trénovať deti, hokejové áčko. Všetci, aj mládežníci, aj deti zo športových klubov, budú chodiť v počte do šiestich osôb vrátane trénera,“ povedal Ždiňák. Tréningy v priestoroch mestských športovísk, ktorých využívanie hradí mesto prostredníctvom takzvaných nepriamych dotácií, tak budú časovo náročnejšie. „Pri počte 20 zverencov to vyjde i na viac ako trikrát na polhodinu,“ ozrejmil.

Prídu o desaťtisíce eur

Objednávanie kúpaliska či zimného štadióna verejnosťou považuje Ždiňák v súčasnosti za nereálne. „Nikto si neobjedná zimný štadión pre šesť osôb,“ povedal. Ak by mala uzávera mestských športovísk pre verejnosť v rámci druhej vlny pandémie trvať do konca roka, SRaŠZ by podľa Ždiňáka prišla na vstupnom o sumu vo výške okolo 50-tisíc eur.

„Ak by zrušili zákaz zhromažďovania a mohlo by sa stretnúť viac ľudí, začali by sme zarábať aspoň na objednávkach. Tie nám len na zimnom štadióne urobia mesačne približne 10-tisíc eur, na kúpalisku ešte viac,“ doplnil s tým, že presné straty na vstupnom bude mať SRaŠZ vyčíslené až na konci roka.

Krytá plaváreň a sauna je aj naďalej zatvorená až do odvolania.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM