Rôzne

Humenské kúpalisko čaká novinka: Na ohrev vody v bazénoch využije slnečnú energiu

Na streche kúpaliska v Humennom sa nainštalujú slnečné kolektory, ktoré budú ohrievať vodu v bazénoch. Pozrite si ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Humenské kúpalisko čaká novinka: Na ohrev vody v bazénoch využije slnečnú energiu
Zdroj: MsÚ Humenné

Mesto Humenné získalo na projekt Využitie obnoviteľných zdrojov na prevádzke mestského kúpaliska Humenné finančnú dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške 140 000 eur. Humenská samospráva sa bude na projekte podieľať sumou 94 000 eur. Celkové náklady projektu predstavujú spolu 234 000 eur. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

V rámci spomenutého balíka peňazí sa podľa jej slov na streche bazénovej haly mestského kúpaliska v Humennom nainštaluje 98 ks solárnych kolektorov na oceľovej konštrukcii. Zároveň sa nainštaluje aj 5 akumulačných nádob o objeme 2 000 litrov a jedno čerpadlo. Ďalej sa zrealizuje rozvodný systém ohrevu vody a ďalšie elektromontáž­ne práce.

„Vďaka solárnym panelom dôjde až k 30% úspore prevádzkových nákladov, čo sa týka samotného ohrevu teplej úžitkovej a bazénovej vody, pričom práve spomínaný ohrev vody predstavoval doteraz najväčšie náklady na prevádzku kúpaliska,“ uviedla Dochánová s tým, že preukázateľná návratnosť investícií je v priebehu niekoľkých rokov. „Projekt bude zrealizovaný do konca novembra tohto roka,“ doplnila.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM