Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. I tak však existujú úseky ciest, kde vodiči majú obavy väčšie ako na iných, že sa môže niečo stať... Dôvody týchto obáv môžu byť rôzne. A platí to i pre cesty v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Humenské cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi humenskými vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

„Ja by som sa za najobávanejšie miesto určil križovatku Sokolovská – Ševčenkova. Idete zo Sokolovskej odbočiť doprava na Ševčenkovu, súčasne ako vy majú zelenú i chodci na prechode. Ku prechodu je to veľmi blízko, ak sa pustíte a hneď po skočení zelenej sa pustia i chodci, môže to byť nebezpečné,“ vysvetľuje vodič Marek. Dodáva, že on tú križovatku rovnako ako i ďalší Humenčania možno pozná, ale u „cudzieho“ šoféra nikdy neviete. Rovnaké miesto pritom označili aj ďalší dvaja naši respondenti. (foto v galérii č. 1)

Medzi obávané miesta na humenských cestách sme po debatách s miestnymi vodičmi zaradili ako to ďalšie vychádzanie z Pugačevovej ulici na Štefánikovu. „Tam si treba dávať veľký pozor. Zvyčajne nie je jednoduché vyjsť z Pugačevovej a vodiči sa tým pádom sústredia na autá. Hneď po vytočení vás však čaká frekventovaný prechod, takže treba dávať pozor i na chodcov, lebo tí chcú využiť takisto to, že práve nejdú po hlavnej autá,“ upozorňuje skúsený vodič Milan. (foto 2)

Našu trojicu obávaných miest uzatvára cesta z nadjazdu smerom na Kukorelliho ulicu. „Vždy mám zmiešané pocity z áut, ktoré čakajú na vedľajšej, keď idem po nadjazde a chcem odbočiť k domu potravín (Ulica 26. novembra, pozn. red.). Niektorí počítajú s tým, že keď zídete z nadjazdu zostanete v ľavom pruhu a pustia sa. Ja ale chcem prejsť do pravého a odbočiť,“ hovorí vodička Emília. (foto 3)

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na humenne@global24.sk.

Môže vás zaujímať:

Kolóny na Staničnej pred kruháčom: Podľa miestneho vodiča toto je riešenie… Čo na to Slovenská správa ciest?

Toto sú miesta v Humennom, kde si podľa vodičov treba dávať extra pozor
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM