Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenská režisérka Adriana Totiková EXKLUZÍVNE o novom filme: Pre toto sa oplatí ísť do kina!

Do kina v našom meste prichádza nová slovenská komédia. Pre Humenčanov môže mať špeciálnu príchuť, veď na jej vzniku sa výrazne podieľali dve rodené Humenčanky. Ako výkonná producentka Mirka Dírerová a ako dramaturgička či režisérka Adriana Totiková.

Ilustračný obrázok k článku Humenská režisérka Adriana Totiková EXKLUZÍVNE o novom filme: Pre toto sa oplatí ísť do kina!
Zdroj: Dnes24.sk

Už najbližší utorok 22. decembra a takisto v stredu 23. decembra, vždy o 19:30, budú v humenskom Kine Fajn dávať novú slovenskú komédiu Vojtech. Ako sme už načrtli, členkami štábu boli aj dve rodené Humenčanky. Mladá režisérka Adriana Totiková si vo filme struhla dokonca aj menšiu hereckú úlohu. Pre Humenné 24 prezradila viac o svojej postave, ale aj to, ako sa cítila v úlohe herečky a prečo predovšetkým sa oplatí prísť do kina.

Je to vaša herecká premiéra alebo ste si to už odskúšali i v minulosti?

Herecky som začínala ako dieťa v Humennom v divadelnom súbore, neskôr som sa rozhodla postaviť do hľadiska a za kameru ako režisérka, ale dodnes sa herectvu venujem, či už ako pedagóg alebo herecký kouč. Okrem toho je herectvo pre mňa istá forma zábavy a oddychu, keďže v porovnaní s réžiou nemusím nič riešiť, iba sa zodpovedne pripraviť a interpretáciu postavy si vymyslieť. Minulý rok som si v seriáli Superhrdinovia, na ktorom som pracovala ako koučka detských hercov zahrala prísnu učiteľku a v inom seriáli zasa bulimičku. Hrávam vo filmoch mojich priateľov režisérov, ktorí z času na čas ocenia môj temperament a energiu. Venujem sa tiež dabingu.

Pri Vojtechovi, kde som zároveň aj dramaturgička, som však režisérovi pre dobro filmu navrhala niektoré scény skrátiť z pumpy, a tak som vlastne skrátila aj samú seba. Myslím na dobro celku. Režisérka a dramaturgička sa vo mne teda nezaprie.

Ako ste sa cítili v tejto úlohe?

Postava pumpárky vo filme Vojtech ma obzvlášť bavila, hoci je to maličká postava, ktorá má dovoliť kolorit a atmosféru čerpacej stanice, vymyslela som si úplnú predstavu o živote tejto postavy „Ľudky“. Nechce sa jej tam robiť, má svoj sen o tom, ako je recepčná v luxusnom hoteli, zákazníci ju otravujú… Inšpiráciu som hľadala v znudených predavačkách, pri ktorých máte pocit, že ich obťažujete, ak ste si niečo prišli kúpiť.

Čo hovoríte na film Vojtech- konečný výsledok, oplatí sa vidieť? :)

Na filme som spolupracovala od etapy, keď bol hotový len scenár, až po samotnú premiéru, takže to prežívam veľmi intenzívne. Som nesmierna rada a hrdá, že vznikol film, ktorý nie je ťaživý, depresívny a únavný, ale má prinášať smiech, radosť, iróniu. A cez humor vlastne ukazuje dobu, v ktorej žijeme, súčasné hodnoty a má v sebe aj kritické stanovisko. Dôležité je tiež, že je určený širokému publiku. Na doterajších premietaniach sa na ňom zabávali tínedžeri, tridstiatnici aj ľudia v strednom a vyššom veku.

Rovnako je pre mňa zázrakom, že vôbec vznikol. A nejde len o peniaze, ako sa klasicky zvykne hovoriť… Najväčšiu zásluhu na tom majú režisér Viktor Csudai a výkonná producentka Mirka Dírerová (taktiež rodená Humenčanka, pozn. red.). Viktor pre jeho neúnavnú voľu film vytvoriť a Mirka, že dokáže zariadiť aj nemožné a pre dobro filmu urobiť čokoľvek. Potom sa pridali nadšení herci, ktorých diváci uvidia inak, než ich poznajú bežne z denných seriálov, krásna kamera Seana Grimaldiho a my sa tešíme, že popri vianočnom zhone si diváci môžu oddýchnuť na novej slovenskej komédii.

Viac o filme sa dočítate tu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM