Rôzne

Humenská radnica posilňuje aktivačnú činnosť: Z úradu práce chce ďalších 100 uchádzačov o zamestnanie

Humenská samospráva posilní rady aktivačných pracovníkov, ktorí sa budú aj v tomto roku starať o poriadok a čistotu v meste. Vyberie si ich už tradične spomedzi uchádzačov o zamestnanie evidovaných na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny (UPSVaR).

Ilustračný obrázok k článku Humenská radnica posilňuje aktivačnú činnosť: Z úradu práce chce ďalších 100 uchádzačov o zamestnanie
Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková informovala, že od 1. mája pôsobí z celkového počtu 65 aktivačných pracovníkov 56 v Technických službách mesta, piati sú pridelení Správe rekreačných a športových zariadení a štyria pracujú v rámci rómskej hliadky v osade Podskalka.

„Mesto požiadalo od 1. júna tohto roka UPSVaR v Humennom o ďalších 100 evidovaných uchádzačov o zamestnanie na výkon aktivačnej činnosti. Títo sa budú starať o poriadok a čistotu v meste vo vytvorených skupinách tak, aby pôsobili na všetkých sídliskách,“ doplnila Slivková Kirňaková.

Uvedených pracovníkov bude mať podľa jej slov na starosti hlavný koordinátor, ktorého si mesto taktiež vyberie z uchádzačov o prácu evidovaných na ÚPSVaR v Humennom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM