Tlačové správy

Humenská primátorka Jana Vaľová: Zmeny v meste sú viditeľné

(PR) - Pred štyrmi rokmi sa Jana Vaľová prvýkrát postavila pred mestské zastupiteľstvo ako novozvolená primátorka. Ako dnes priznáva, nebolo jej vtedy všetko jedno...

Ilustračný obrázok k článku Humenská primátorka Jana Vaľová: Zmeny v meste sú viditeľné
Zdroj: Dnes24.sk

„Plnou váhou na mňa doľahla obrovská zodpovednosť, ktorú preberám za mesto a jeho obyvateľov,“ hovorí súčasná humenská primátorka Jana Vaľová.

„Prvé roky naozaj neboli ľahké. Dvanásť rokov pred mojim zvolením chýbali v meste systematické zmeny, nahrádzané tu a tam novou či zrekonštruovanou budovou. Boli chvíle, keď som čelila mnohým útokom, najmä zo strany niektorých podnikateľov. Podpora občanov mi však dodávala silu a odhodlanie vydržať,“ rekapituluje Vaľová.

Ako pokračuje, dnes je vďačná občanom, poslancom i jej najbližším spolupracovníkom za pomoc vo svojom úsilí meniť Humenné na prosperujúce, moderné, čisté a zelené mesto. „Cítim Hrdosť na Humenčanov, že túto zmenu prijali a vzali za svoju,“ podotkla.

Štyri roky sa podľa vlastných slov snažila pomáhať Humennému aj na celoštátnej úrovni. „Stálo to množstvo času a energie. Humenné však vďaka dobrej spolupráci so štátom neprišlo o žiaden dôležitý úrad a všemožne ťažilo z podpory štátu na mnohých frontoch. Aj preto sme mohli rekonštruovať školy a škôlky, založiť priemyselný park, podporiť vznik nových pracovných miest či čerpať projekty z eurofondov,“ uvádza ďalej primátorka.

Mesto podľa jej ďalších slov prebrala v čase vrcholiacej hospodárskej krízy, čo sa dodnes prejavuje v pomalšom raste zamestnanosti, ako by si všetci želali. „Predsa sme sa však postupne s následkami krízy vyrovnali. Humenné dnes hospodári s prebytkom, vďaka čomu majú obyvatelia k dispozícii mnohé benefity a mnohé ďalšie môžu pribudnúť – ak mesto ostane na dobrej ceste,“ poznamenala Vaľová.

Na jej stránke www.janavalova.sk i v špeciálnej publikácii „Humenné 2010 – 2014“ podáva občanom v týchto dňoch odpočet svojej štvorročnej práce. „Považujem za svoju povinnosť a prejav novej politickej kultúry predložiť touto formou výsledky mandátu, ktorý ste mi zverili. Všetky materiály o odpočte mesta, vrátane tejto publikácie, som zaplatila zo svojich vlastných prostriedkov. Som presvedčená, že takto je to poctivé a správne,“ zdôraznila humenská primátorka.

Priznáva, že na nedávnom poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva stála pred občanmi a poslancami s úplne inými pocitmi ako na začiatku. „Plná hrdosti na svoje mesto, jeho obyvateľov i výsledky našej spoločnej štvorročnej práce. Myslím si, že si bez výčitiek môžeme povedať – zmeny v meste sú viditeľné. Ďakujem občanom za podporu, vážim si ju a verím, že ich ani v budúcnosti nesklamem,“ uzavrela Jana Vaľová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM