Rôzne

Humenská pôrodnica sa posilnila o nových špecialistov: Tieto mená tvoria lekársky tím

Lekársky tím, ktorý pôsobí na gynekologicko-pôrodníckom oddelení Nemocnice Svet zdravia Humenné, sa rozšíril o nových špecialistov.

Ilustračný obrázok k článku Humenská pôrodnica sa posilnila o nových špecialistov: Tieto mená tvoria lekársky tím
Zdroj: Svet zdravia

O budúce mamičky sa v humenskej nemocnici tak aktuálne stará spoločne s primárom tím desiatich lekárov. „Sme veľmi radi, že náš gynekologicko-pôrodnícky tím sa rozrástol o nové posily. Všetko sú to výborní lekári väčšinou s dlhoročnými skúsenosťami, ktorí pôsobili už na viacerých pracoviskách. Sú medzi nimi však aj mladí ľudia, pre ktorých sa táto profesia stala srdcovou a do tímu prinášajú nové nápady a inovácie. Spoločne tak ešte zvýšili kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti a bezpečnosť pre budúce mamičky a ich novorodencov,“ uviedol riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Humenné Jaroslav Marčišin.

Gynekologicko-pôrodnícky tím humenskej nemocnice aktuálne tvorí primár Ladislav Hamadej a ďalej Tibor Focko, Zuzana Magdziaková Tkáčová, Slavomír Novický, Patrícia Pradová, Martina Šebová, Monika Sejková, Stanislav Filkor, Zuzana Paňková a Ľubomír Božoň.

V humenskej pôrodnici prišlo počas minulého roku na svet 570 detí. Chlapcov pritom prišlo na svet 287, dievčat 283. Trinásť mamičiek si domov z pôrodnice odnieslo aj dvojičky.

Medzi najčastejšími dievčenskými menami, aké rodičia dávali svojim novorodencom, sa objavili Nela, Eliška a Nina. U chlapcov zase dominovali mená Jakub, Richard a Michal.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste ich? Autentické zábery z jednej z humenských ulíc. V hlavnej úlohe diviaky…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM