Krimi

Humenská polícia upozorňuje: Na toto si dajte v predvianočnom období pozor!

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Humennom apeluje v tomto predvianočnom období na verejnosť. Oplatí sa to prečítať.

Ilustračný obrázok k článku Humenská polícia upozorňuje: Na toto si dajte v predvianočnom období pozor!
Zdroj: Dnes24.sk

Blížia sa najkrajšie sviatky v roku, avšak s nimi je spojené aj hektické a uponáhľané obdobie nákupnej horúčky. A podľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom je toto obdobie aj kritické z mnohých pohľadov.

„Polícia každoročne zaznamenáva v tomto období nárast majetkovej trestnej činnosti, najmä vreckových krádeží, krádeží vlámaním do obchodov, do  nákupných centier, ako aj krádeží vecí z áut. Vreckoví zlodeji využívajú najmä situácie, kde je veľký počet ľudí a spoliehajú sa na anonymitu. Vyhľadávajú zväčša také miesta, kde majú väčšiu šancu stratiť sa v dave. Svoje obete si vyberajú spravidla podľa veku, predpokladanej fyzickej zdatnosti, okolia (kamerové systémy) a možnosti rýchleho úniku,“ uviedol riaditeľ OR PZ v Humennom Marek Lukacko.

Doplnil, že skúsený vreckár vie kabelku či vrecká prehľadať v priebehu niekoľkých sekúnd, a preto by ste si počas nákupov nemali nechávať svoje peňaženky na vrchu kabeliek zavesených na pleci, alebo iných miestach, ktoré sú pre zlodeja ľahko prístupné. Peniaze podľa jeho slov nepatria ani do zadného vrecka nohavíc.

Humenskí policajti tiež upozorňujú ľudí, aby v blížiacom sa predvianočnom období nenechávali žiadne cennosti vo svojich zaparkovaných vozidlách.

A napokon muži zákona vyzývajú občanov k zvýšenej opatrnosti pri prechodoch, na cestách a k vzájomnej tolerancii. „Vyhýbajte sa rôznym potýčkam a občianskej neznášanlivosti, aby sme tak spoločne mohli prežiť tieto sviatočné dni v pokoji,“ uzavrel M. Lukacko.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM