Veronika Hunyadiová Správy

Humenská nemocnica začala s očkovaním zdravotníkov. Kedy sa dočká verejnosť?

V nemocnici v Humennom za prvý deň otestovali prvých 60 zdravotníkov.

Ilustračný obrázok k článku Humenská nemocnica začala s očkovaním zdravotníkov. Kedy sa dočká verejnosť?
Zdroj: Mesto Humenné

V stredu 6. januára sa v humenskej nemocnici A. Leňa začalo s vakcináciou zdravotníckych pracovníkov proti ochoreniu COVID –19. Ako uvádza mesto na svojej stránke, nemocnica pripravila tri vakcinačné ambulancie a tímy.

Očkovanie personálu je dobrovoľná a bude prebiehať aj počas nasledujúceho týždňa (11. – 17. 1.). Postupne pribúdajú aj zdravotníci z blízkeho okolia.

„Vakcinačné centrum sme zriadili v rámci časti chirurgického oddelenia v pavilóne A. Oddelili sme to stavebne, vytvorili tri vakcinačné ambulancie, vyčlenili tím ľudí, ktorý sa bude v najbližšom období venovať iba tejto práci. Na prvý týždeň sme dostali 200 vakcín, ďalší počet dolaďujeme podľa záujmu zdravotníkov. Počas prvého dňa sme zaočkovali 60 zdravotníkov. Záujem o očkovanie je vysoký,“ ozrejmil riaditeľ nemocnice Svet zdravia Humenné Jaroslav Mariščin.

Očkovanie má pomôcť

Prvým zaočkovaným zamestnancom bol námestník riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť (LPS) Stanislav Saladiak „Podieľam sa na starostlivosti o pacientov s COVID-19. Začiatok očkovania vnímam pozitívne, pretože inak z tejto situácie nie je cesta von," povedal.

Podľa slov riaditeľa je situácia v humenskej nemocnici obdobná ako na celom Slovensku. „Pracujeme na hrane, máme schopné tímy, ktorí robia všetko pre pacientov. Zatiaľ situáciu zvládame, aj napriek tomu, že časť personálu je práceneschopná. Verím, že očkovaním sa to zlepší a o pár mesiacov sa nám podarí vrátiť do normálneho života," dodal Jaroslav Marčišin.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM