Tlačové správy

Humenská masérka Zuzana: Táto masáž dokáže divy! ROZHOVOR

Už ku koncu základnej školy vedela, čo chce robiť a v nedeľu večer sa teší do práce. Prečítajte si rozhovor plný zaujímavých a užitočných informácií so Zuzanou, mladou majiteľkou masážneho salónu v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Humenská masérka Zuzana: Táto masáž dokáže divy! ROZHOVOR
Zdroj: Dnes24.sk

Môžeme si doma všakovakými masážami ublížiť? Kedy bezodkladne navštíviť maséra? Čo je to bankovanie a ako funguje masáž lávovými kameňmi? Prinášame vám veľký rozhovor s mladou masérkou Zuzanou Šiškanovou, majiteľkou masážneho salónu Anaís na Ulici 1. mája v Humennom. Celý svoj doterajší život zasvätila tomuto povolaniu a do nášho mesta prináša okrem klasických aj inovatívne či znovuobjavené metódy.

Od školy ste masérkou. Čo vás viedlo k tomuto výberu, nikdy ste neuvažovali nad niečím iným?

Pravdupovediac nie. Krátko pred ukončením základnej školy som sa dozvedela o Strednej zdravotníckej škole v Košiciach odbor masér a hneď ma to zaujalo. Vedela som, že to je to, čomu sa chcem venovať. A baví ma to dodnes. Do práce chodím s radosťou a s chuťou. V nedeľu večer sa už teším do práce, čo nemôže povedať každý :).

Bezpochyby ide o zodpovednú prácu, veď sa pracuje s ľudským zdravím.

To určite áno, je to zodpovednosť. Nie je žiadne umenie niekoho nakrémovať, no pri skutočnej masáži je dôležitý účel, za akým je vykonávaná a vedomosť, prečo, kedy a kde pritlačiť. Alebo naopak, kedy sa masáž nemôže vykonávať a musíme sa jej vyhnúť.

Manžel vymasíruje večer po práci manželku… Môže jej teda bez masérskych znalostí skôr ublížiť ako pomôcť?

Áno, nevedomosťou môže ublížiť. Poviem len jeden menší príklad. Kŕčové žily sa nesmú masírovať. A to je práve častý prípad, kedy je manželka celý deň v práci na nohách a večer jej manžel dopraje masáž dolných končatín. Tým jej však môže viac ublížiť ako pomôcť. A podobných príkladov by bolo viac…

Chodia za vami prevažne starší alebo už aj mladí Humenčania?

Moju klientelu tvoria prevažne ľudia od tých 30 rokov až po dôchodcov. Najviac ich je asi vo veku 40–50 rokov. Mladší radšej míňajú viac na iné veci ako je zdravie.

Aké sú signály, ktoré nás upozornia na už skutočne bezodkladnú potrebu navštíviť maséra?

Signálov môže byť veľa, spomeniem zopár najčastejších ako sú tŕpnutie horných alebo dolných končatín, pálenie medzi lopatkami, migrény, ktoré sú najčastejšie pri stuhnutej krčnej chrbtici… No musím povedať, že je chyba, ak človek navštívi maséra až keď sa dostavia nejaké problémy.

Pomáha už prvá masáž alebo pozitívnu zmenu cítiť až po pravidelných návštevách?

Už aj prvá masáž pomôže v nejakom ľahším prípade. Napríklad pri stuhnutom svalstve z napätia, ktoré je veľmi častým faktorom a tvorcom migrén alebo zlá poloha pri spánku. Pri viac viac stuhnutejšom svalstve je potrebné absolvovať aspoň 5–6 masáží v priebehu aspoň dvoch týždňov, aby sa ten účinok dostavil čím skôr. Aj potom je dobrí to svalstvo udržiavať, to znamená pravidelná masáž aspoň raz mesačne.

V ponuke okrem klasických masáži máte aj v našich končinách menej známe. Také bankovanie existuje však už odpradávna. Môžete ho čitateľom bližšie predstaviť? Pri akých bolestiach či chorobách dokáže zaúčinkovať?

Používa sa pri liečbe rôznych ochorení, ide o veľmi účinnú metódu. Svalstvo sa rýchlejšie prekrví a v miestach, kde je nejaký problém, sa zvyknú spraviť väčšie hematomy. Každý vnútorný orgán má priradenú svoju kožnú a podkožnú oblasť na chrbáte a miesta, kde sa nachádzajú spazmy (zatvrdliny), sú takzvanú spúšťacie body pri bankovaní na odstránenie problému.

Bankovanie dokáže divy, má účinky na našu kožu, kĺby, zažívacie orgány aj svaly. Celkové účinky sú – zvyšovanie imunity, detoxikácia, analgetické účinky, zlepšenie svalovej činnosti či zlepšenie krvného a lymfatického obehu. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že bankovanie je vynikajúci a veľmi účinný druh masáže.

V salóne máte pripravené taktiež lávové kamene.

Áno, táto masáž je vynikajúca hlavne v sychravom jesennom a tiež v zimnom počasí, kedy nám prehreje celé naše telo. Lávové kamene sa nahrievajú vo vodnom kúpeli na teplotu okolo 45–60 stupňov, záleží na tom, koľko znesie zákazník. Masíruje sa nimi počas celej masáže, veľa ľudí má totiž mylnú predstavu o tejto masáži z fotiek, na ktorých sú kamene iba položené na tele zákazníka.

Na prvú masáž sa odhodlávame pomerne ťažko. Pomohli by možno darčekové poukazy, ktorými svojich blízkych môžeme takýmto spôsobom k tomu potlačiť. Máme v Humennom niečo také resp. ponúka to váš salón?

Jasné, darčekové poukazy ponúkam s cenou aj bez ceny pre tých, ktorí nechcú aby obdarovaní vedeli hodnotu darčeka. Taktiež ponúkam darčekové balíčky, ktoré obsahujú prírodnú kozmetiku najmä do kúpeľa plus poukaz na masáž.

Medzi rečou ste spomenuli, že pripravujete aj masáže pre páry. Prezradíte k týmto plánom viac?

Áno, aj to mám v pláne, a takýmto spôsobom možno prilákať aj mladé zaľúbené páry, aby si vychutnali zážitok zo spoločnej masáže. je to ale zatiaľ iba myšlienka, verím, že sa mi ju podarí uskutočniť už v blízkej budúcnosti.

No inú novinku chcem pustiť ešte skôr a to kráľovskú thajskú masáž bylinnými mescami nazývanú aj Herbal Ball. Na tejto sa už aj pracuje, máte sa na čo tešiť :).

Masážny salón Anaís nájdete v Humennom na Ulici 1. mája. Objednať sa na masáž môžete na čísle 0919 032 256 alebo prostredníctvom facebookovej stránky Masáže Anaís.

(PR)

Masážny salón Anaís v Humennom.
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM