Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenská kozmetička otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú Humenčanky pri líčení

Základom kvalitnej vizáže je čistá a zdravá pleť. Je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Pozrite sa však teraz, akých prehreškov sa podľa humenskej kozmetičky Lucky Senkovej dopúšťajú Humenčanky najčastejšie.

Ilustračný obrázok k článku Humenská kozmetička otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú Humenčanky pri líčení
Zdroj: Dnes24.sk

Lucka Senková sa líčeniu venuje v humenskom salóne na Sokolovskej ulici. Jej práca je zároveň aj jej koníčkom. V Humennom stretáva podľa vlastných slov poväčšine pekne upravené dámy a Humenčankám vo všeobecnosti nemá čo vytknúť. Nás však i napriek tomu zaujímalo, ak už, akých chýb sa najčastejšie dopúšťajú ženy a dievčatá v našich končinách pri svojom líčení. Milé dámy, prečítajte si užitočné rady od profesionálky.

1. Nevhodný výber make-upu

Make-up musí byť šitý na mieru. Tmavší môže vyzerať ako maska a so svetlejším môžete vyzerať nezdravo. Suchá pleť si vyžaduje hutnejšie a mastnejšie zloženie, mastná naopak ľahšie. Pri jeho skúšaní v obchode si treba dať pozor na to, že odtiene na ruke vyzerajú inak ako na pleti.

2. Pozor na linky a obočie

Ak dokážete dobre odhadnúť ako ich naniesť a použiť, dodajú očiam jas a žiarivosť. Čierne linky však nie sú nevyhnutnosťou a pri nevhodnom nanesení môžu pokaziť celý dojem.

Čo takisto vie pokaziť dojem, je zle a neodborne upravené obočie. Možnosťou, ako si ho upraviť, je ceruzka alebo očný tieň. Obočie sa musíme snažiť vytieňovať do stratena. Medzi trvalejšie úpravy patrí napríklad tetovanie alebo takzvané čiarkovanie obočia. Menej invazívny spôsob je farbenie obočia.

3. Rozlišujte denné a večerné líčenie

Dôležitú úlohu pri líčení zohráva to, na akú príležitosť sa líčite. Denné líčenie vyzerá prirodzene, je to takzvané nahé líčenie. Večerné líčenie je odvážnejšie. Umelé osvetlenie a vôbec málo svetla nám dovoľuje výraznejší tmavší make-up bez toho, aby vyzeral prehnane.

4. Ako s líčenkou…

Pestré farby vedia osviežiť a rožiariť celú tvár a prinesú do nej viac života. Aj tu ale samozrejme platí, že všetkého veľa škodí, takže sa snažte vhodne voliť farby a tiež množstvo nanesenej líčenky. V opačnom prípade môže dáma vyzerať neprirodzene až umelo.

5. Nepodceňujte starostlivosť o pleť

V prvom rade si pleť pravidelne čistite. Pokožku by ste mali čistiť ráno aj večer. Odličovacie prípravky odstraňujú make-up a nečistoty, ktoré nám počas dňa na pleti zostali. Nezabúdajme ani na tonizáciu pokožky. Keď je pleť dokonale čistá, prichádza na rad pleťový krém. Čím je vaša pleť staršia, tým by mal váš krém obsahovať viac vitamínov a výživných látok.

Pleť tiež nemôže byť krásna, ak jej chýba voda. Taká pleť je unavená, bez prirodzeného jasu a miestami sa začne aj odlupovať. Preto musíme dopriať pleti tiež dostatočné množstvo tekutín. Aj tu platí, že čím je pleť staršia, tým viac vody potrebuje, pretože už stráca elasticitu. Pleť, ktorá má dostatok vody, je žiarivejšia a krajšia.

foto: archív Lucky Senkovej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM