Kultúra

Humenská hudobná jar: Pozrite si prehľad koncertov, ktoré sa v rámci nej uskutočnia

Je to už jej 58. ročník. Ani tento rok nebude v Humennom chýbať Humenská hudobná jar. Na čo konkrétne sa môžu Humenčania a spol. tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Humenská hudobná jar: Pozrite si prehľad koncertov, ktoré sa v rámci nej uskutočnia
Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok sa v Humennom uskutoční séria hudobných podujatí pod názvom Humenská hudobná jar, na ktoré sa môžete tešiť počas mája. Z čoho bude zložený tento ročník festivalu?

6. mája o 18:30 hod. sa v koncertnej sále humenského zámku uskutoční Klavírny recitál Matyáša Nováka. Na 16. mája so začiatkom o 17:00 hod. je naplánovaný koncert učiteľov a žiakov Základnej umeleckej školy na Mierovej ulici v Humennom. Ten sa uskutoční v divadelnej sále Domu kultúry. 19. mája od 18:30 hod. bude dejiskom Humenskej hudobnej jari opäť zámok a tešiť sa môžete na Sonátový večer, konkrétne sa predstavia Martin Ruman – viola Alena Hučková – klavír. A napokon 28. máj a opäť Dom kultúry, kde si môžete prísť od 18:30 hod. vypočuť Slovenský komorný orchester pod umeleckým vedúcim Ewaldom Danelom.

Prvýkrát sa Humenská hudobná jar uskutočnila v roku 1962, keď ju zorganizoval Klub priateľov umenia a hudby. Toto bude tak už jej 58. ročník.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

A keď sme už pri jari, neprehliadnite nasledujúce zábery z Humenného vykresľujúce práve toto obdobie.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM