Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenné zažije neobyčajné divadlo: Živá ukážka bojov o mesto z 1. svetovej!

Začiatkom roka predstavil Klub vojenskej histórie (KVH) Beskydy z Humenného plány na celý rok. Z pohľadu širšej verejnosti azda najatraktívnejšie vyzneli ukážky bojov o mesto a na 17. a 18. októbra sa pripravuje naozaj zaujímavý program!

Ilustračný obrázok k článku Humenné zažije neobyčajné divadlo: Živá ukážka bojov o mesto z 1. svetovej!
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrovoľníci z KVH Beskydy sa okrem iného v doterajšom priebehu roka tradične venovali záchrane vojnových cintorínov a v apríli v priestoroch renesančného kaštieľa v Humennom uviedli do života nové informačné stredisko zamerané na vojnové dejiny severovýchodného Slovenska. 

KVH Beskydy naplánoval na tento rok aj dve konferencie, jedna bola v lete v Košiciach a jesenná konferencia bude v Humennom. Na tú nadviaže podujatie Karpaty 2014, ktorého súčasťou bude praktická ukážka bojov o mesto z prvej svetovej vojny. Tie sa stali významným medzníkom v udalostiach na východnom fronte v roku 1914. 

Presne 17.10. je na programe v okolí kaštieľa a v priestoroch jeho nádvoria ukážka dobového tábora, sprievodná akcia podujatia. O deň neskôr 18.10. príde na rad už spomínaná ukážka bojov – na kopci za bývalými kasárňami.

Na podujatí, ktoré organizuje KVH Beskydy v spolupráci s mestom, by nemali chýbať ani dobové zbrane, historické lietadlo, pyrotechnika, vojenská kuchyňa či dobová hudba. Bližšie informácie a presný program budú k dispozícii dva týždne pred podujatím.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM