Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenné zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi?

Humenčanov zasiahol nový ošiaľ. Postupne mu prepadáva čoraz viac ľudí. Čo to v našom meste robia s mobilnými telefónmi?

Ilustračný obrázok k článku Humenné zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi?
Zdroj: Dnes24.sk

Aj Humenné už zasiahla nová mánia v podobe hľadania pokémonov. Mladým s mobilmi v ruke začal virtuálny svet presahovať do reálneho priestoru.

Ošiaľ aj v našom meste

Pokémon GO je mobilná hra, ktorú si môžete stiahnuť do svojho telefónu. Sprístupnená bola nie tak dávno, no už za krátky čas vyvolala celosvetový ošiaľ. O čo vlastne ide? Hlavný cieľ aplikácie spočíva v chytaní pokémonov. Táto hra uchvátila hlavne mladšie ročníky, ktoré sa takýmto spôsobom vrátia do svojho detstva, kedy presne práve kreslená rozprávka Pokémon bola svetovým hitom.

Zastavili sme sa pri trojici mladíkov posedávajúcich na Námestí slobody hneď pri parku. V tej chvíli taktiež pozerali do svojich mobilov. Chceli sme sa o tomto novom fenoméne dozvedieť viac v súvislosti s našim mestom.

Tu v centre a v parku je ich najviac? Znela naša prvá otázka. „To ani nie. Sú skoro všade. Je to o náhode. Včera sme ich boli chytať pri Laborci a na Sídlisku I,“ zareagoval Roman, ktorý má pred sebou prvý ročník na strednej.

Sú prázdniny a najmä mladí tak majú kopec voľného času. Ako často sú na love pokémonov? „Skoro každý deň teraz, lebo nemáme čo robiť. Včera sme tu boli ešte s jedným kamarátom niekoľko hodín,“ povedal ďalší z oslovených mladíkov Adam, od nového školského roka čerstvý deviatak. Podľa našich zistení však hre podľahli aj tí skôr narodení a hrávajú ju dokonca aj v práci.

Mali ste tu byť včera…

Pozitívom tejto hry je, že dokáže vytiahnuť von ľudí, ktorí by inak možno sedeli doma. Hra meria aj vzdialenosť, ktorú človek nachodí. Podľa mladých hráčov, ktorých sme stretli na námestí, hra ako taká ale žiadny špeciálny cieľ nemá. „Nazbierať ich čo najviac,“ svorne dodávajú.

Ako na záver ešte poznamenali,– mali sme tu byť včera večer, koľko ľudí sa zhromaždilo na jednom mieste a dôvodom bola, ako inak, hra Pokémon Go. „Niekto aktivoval Lure modul…“ zdôvodnili mladí Humenčania. Následne sme sa od nich dozvedeli, že ide o funkciu, ktorú si niekto zaplatí alebo dostane ako bonus a tá na dané miesto vábi pokémonov potulujúcich sa všade po okolí.

Humenčania prepadli novej mánii: Po meste hľadajú pokémonov
2
Galéria
Skúšali ste už hrať Pokémon Go?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM