Rôzne

Humenné varujú pred búrkami, intenzívnymi lejakmi a aj krupobitím: V týchto hodinách si dajte pozor!

Pre okres Humenné vydali veľmi nepríjemné varovanie. Meteorológovia nás vystríhajú pred búrkami s krúpami. Pozor si treba dať práve dnes a to v týchto hodinách!

Ilustračný obrázok k článku Humenné varujú pred búrkami, intenzívnymi lejakmi a aj krupobitím: V týchto hodinách si dajte pozor!
Foto: Katarína Oravská

Zdá sa, že počasie má chuť poriadne sa vyblázniť. Odborníci zo Slovenského meteorologického ústavu (SHMÚ) vydali pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Platí na štvrtok 14. apríla od 10:00 do 18:00 hodiny.

„V okrese Humenné sa ojedinele očakáva výskyt búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ informujú meteorológovia. To však nie je všetko.

Podľa SHMÚ môžu byť s búrkami spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 15 – 20 m/s, čo je 50 – 75 km/h.

„Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ upozorňujú meteorológovia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM