Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenné uspelo so žiadosťou o dotáciu: 250-tisíc eur na výstavbu mestského atletického areálu

Slovenský atletický zväz rozdelí päťmiliónovú štátnu dotáciu na rekonštrukciu atletických štadiónov a oválov medzi 23 úspešných žiadateľov. A medzi nimi je aj Humenné.

Ilustračný obrázok k článku Humenné uspelo so žiadosťou o dotáciu: 250-tisíc eur na výstavbu mestského atletického areálu
Zdroj: Dnes24.sk

Z 33 uchádzačov o dotáciu, ktorí súhrnne žiadali prostriedky vo výške viac ako deväť miliónov eur, sa podľa prezidenta SAZ Petra Korčoka snažil zväz proporčne podporiť samosprávy i prevádzkovateľov atletických štadiónov na celom území SR, „od západu po východ“.

Dotácia 250 000 eur

„Momentálne preverujeme, či úspešní žiadatelia prijmú podmienky, ktoré schválil výkonný výbor, a budú projekt realizovať. Túto fázu by sme mali uzavrieť do konca týždňa, a potom ministerstvu školstva odovzdáme zoznam všetkých projektov, kde sa bude rekonštruovať a stavať. Práce musia byť dokončené približne do októbra 2021," uviedol generálny sekretár SAZ Vladimír Gubrický

Medzi úspešnými žiadateľmi je aj mesto Humenné, ktorému na projekt Výstavba mestského atletického areálu na ul. Hrnčiarskej v Humennom priklepli 250 000 eur.

Mesto Humenné podľa slov Michaely Dochánovej z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom podalo žiadosť o poskytnutie príspevku dňa 13. septembra 2019.

Umelý povrch

„Cieľom projektu je rekonštrukcia existujúceho 400 metrov dlhého atletického oválu a vybudovaní atletických sektorov pre hod kladivom, hod diskom, skok do výšky s viacúčelovou plochou, skok do diaľky a trojskok, skok o tyči, vrh guľou a hod oštepom na adekvátnej úrovni aby športovci mohli podávať ešte lepšie výkony,“ priblížila Dochánová.

Projekt počíta s umelým športovým povrchom, ôsmimi dráhami pred tribúnou či vodnou priekopou na bežeckom ovále s púzdrami pre osadenie pevnej prekážky.

„Od Slovenského atletického zväzu Mesto Humenné požadovalo najvyšší možný príspevok vo výške 300 000 eur. Výška spolufinancovania mala byť 466 084,51 eur z vlastných zdrojov. Keďže nám bola schválená dotácia len vo výške 250 000 eur, bude mať mesto oveľa vyššie spolufinancovanie ako si plánovalo,“ doplnila Dochánová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Areál Základnej školy Hrnčiarska po rekonštrukcii nástupnej plochy.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM