Samospráva

Humenné skrášlia desiatky nových stromov: Na ktorých miestach ich vysadia?

Desiatky nových okrasných drevín pribudli už v týchto dňoch na území mesta Humenné. Vo výsadbe ďalších sa bude zakrátko pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Humenné skrášlia desiatky nových stromov: Na ktorých miestach ich vysadia?
Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňa Mestského úradu v Humennom Michaela Slivková Kirňaková informovala, že v rámci náhradnej výsadby pribudlo minulý týždeň na Sídlisku pod Sokolejom 50 a pred sídlom radnice v centre mesta 10 nových stromčekov čerešne pílkatej známej aj pod názvom sakura.

Ako ďalej uviedla, náhradná výsadba bude v meste pokračovať aj v najbližších dňoch, pred budovou radnice a na Sídlisku pod Sokolejom pribudne ďalších takmer 70 stromov. Pôjde konkrétne o 15 sakúr, 30 kusov borovice čiernej a 15 stromčekov javora. Na Sídlisku pod Sokolejom neskôr vysadia zároveň tri magnólie, dva kusy slivky čerešňoplodej, jeden brest holandský a dva stromčeky lipy malolistej.

Prebiehajúca výsadba drevín sa v Humennom realizuje ako náhrada za stromy, ktoré tam dali vyrúbať v uplynulom období fyzické a právnické osoby. Túto povinnosť im ukladá všeobecne záväzné nariadenie mesta číslo 112/2011. „Na základe tohto dokumentu mesto uloží žiadateľovi v súhlase na výrub dreviny povinnosť, aby uskutočnil primeranú náhradnú výsadbu drevín na vopred určenom mieste, a to na jeho náklady,“ priblížila Slivková Kirňaková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM