Rôzne

Humenné sa púšťa do boja proti domácemu násiliu: Zapoja sa aj osobnosti mesta!

Humenská samospráva sa púšťa do boja proti násiliu páchanom najmä na ženách a deťoch netradičným projektom. Podieľať sa na ňom budú aj osobnosti mesta.

Ilustračný obrázok k článku Humenné sa púšťa do boja proti domácemu násiliu: Zapoja sa aj osobnosti mesta!
Zdroj: TASR

Ako informovala Humenné24 hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková, mesto chce projektom poukázať na problém domáceho násilia a hlavne predísť týraniu ešte v samom zárodku. Docieliť to chce zrealizovaním sérií školení/workshopov pre skupinu zostavenú z lekárov- pediatrov, zdravotných sestier, učiteľov základných škôl a zamestnancov polície spolu s terénnymi sociálnymi pracovníkmi.

„Práve tieto cieľové skupiny sú denno-denne v kontakte s potenciálnymi obeťami a môžu urobiť patričné opatrenia na odstránenie domáceho násilia v jeho rannej forme,“ vysvetlila hovorkyňa. Séria školení/workshpov bude podľa jej slov zameraná na právne, ekonomické a psychologické minimum, aby účastníci lepšie porozumeli danej problematike, ktorá vyžaduje individuálny, ale najmä citlivý prístup.

Výstupom projektu bude zborník s konkrétnymi princípmi, ktorými by sme sa mali riadiť pri poskytovaní ochrany a pomoci ženám a deťom zažívajúcim násilie. „Je dôležité, aby verejnosť mala informácie o skutočných príčinách a dôsledkoch týrania a o možnostiach pomoci a podpory pre obete násilia. V publikácii budú zverejnené aj adresy a kontakty na inštitúcie, ktoré sú nápomocné obetiam domáceho násilia,“ poznamenala Slivková Kirňaková.

Súčasťou projektu bude tiež mediálna kampaň (krátky film na DVD) za účasti osobností mesta zo spoločenskej, politickej, kultúrnej či športovej oblasti. Projekt, ktorý sa začne realizovať začiatkom roka 2015, bol finančne podporený Radou vlády SR pre prevenciu kriminality. Mestu schválila dotáciu 9 000 eur, spolufinancovanie je vo výške 2 250 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM