Veronika Hunyadiová Hokej

Humenné sa poctivo pripravuje na prvú ligu. S kým odohrajú prípravné zápasy? FOTO

Hokejisti HC 19 Humenného si obuli korčule a zarezávajú na ľade. Čaká ich náročná príprava.

Ilustračný obrázok k článku Humenné sa poctivo pripravuje na prvú ligu. S kým odohrajú prípravné zápasy? FOTO
9
Galéria

Nováčika v druhej najvyššej hokejovej lige povedie Milan Staš s asistentom Rudolfom Jurčenkom. Ako informoval tlačový referát mestského úradu, kostra humenského tímu je vyskladaná a aktuálne sa podpisujú hráčske zmluvy.

Príprava pred sezónou bude trvať jeden mesiac, ostrý štart je naplánovaný na začiatok októbra. Prvýkrát sa humenské „levy“ stretli 31. augusta. „Doba je hektická pre bežný život, ale aj pre športovcov. Veľa vecí sa zmenilo, na situáciu reagujeme zo dňa na deň. Začali sme testami, hráči i my, celý realizačný tím. Výsledky boli negatívne, takže v príprave pokračujeme. Od stredy 2. septembra sme na ľade, trénujeme jednofázovo od pondelka do piatku, uviedol tréner Milan Staš.

Podpisujú posily

Vo štvrtok dopoludnia vykorčuľovalo na ľad osemnásť hokejistov a dvaja brankári. „Optimálny počet znamená dvadsať hokejistov a traja brankári. Práve dnes (3. 9.) sa začalo s podpisom zmlúv,“ dodal Staš.

S HC 19 Humenné podpísali zmluvu: Hopkovič, Novický, Valečko, Vaško, Markuš, Mesároš, Koziot, Ferenc, Horvát a Spodniak (brankár). Do konca týždňa majú pribudnúť ďalší.

Prípravné duely

V kalendári prípravných stretnutí musel prvoligový nováčik zrušiť merania síl so zahraničnými súpermi, maďarským Miskolcom i poľským Sanokom. Pevne dohodnutý je prípravný zápas 29. septembra proti extraligovým Michalovciam. Predbežne majú Humenčania naplánovaný zápas s košickou juniorkou a dvojzápas s Trebišovom.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM