Veronika Hunyadiová Správy

Humenné pokračuje v rozvoji športovísk. Na čo sa môžu športovci tešiť?

Po cyklochodníku investuje Humenné do ďalšej športovej infraštruktúry.

Ilustračný obrázok k článku Humenné pokračuje v rozvoji športovísk. Na čo sa môžu športovci tešiť?
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Priaznivci atletiky sa v Humennom majú na čo tešiť. Na Hrnčiarskej ulici, na mieste pôvodného futbalového ihriska, vyrastie nový mestský atletický ovál.

Slovenský atletický zväz v októbri minulého roka schválil Humennému žiadosť o poskytnutie príspevku na výstavbu atletického areálu.

„Na projekt sme dostali dotáciu 250-tisíc eur zo Slovenského atletického zväzu. Predpokladané celkové náklady predstavujú 883 033,62 eur. Spustili sme verejnú obchodnú súťaž, výsledky budú známe 10. septembra. Napriek tomu sme si vyžiadali nezáväzné ponuky od troch firiem. Najnižšia suma je 728-tisíc eur s DPH," vysvetlil primátor mesta Miloš Meričko. Mestské zastupiteľstvo v stredu (26. 8.) schválilo dofinancovanie projektu z mestského rozpočtu.

Špičkový areál

Projekt rieši rekonštrukciu existujúceho 400 metrov dlhého atletického oválu a vybudovanie atletických sektorov pre hod kladivom, hod diskom, skokom do výšky s viacúčelovou plochou, skokom do diaľky a trojskokom, skokom o tyči, vrhom guľou a hodom oštepom. Súčasťou bežeckého oválu bude aj vodná priekopa s puzdrami pre osadenie pevnej prekážky.

Po rekonštrukcii by mal vzniknúť atletický areál zodpovedajúci požiadavkám medzinárodnej asociácie atletickej federácie IAAF so 400-metrovou bežeckou dráhou, na ktorej bude šesť dráh na ovále a osem dráh na rovinke pred tribúnou a sektormi pre jednotlivé atletické disciplíny. Predpokladaný termín ukončenia výstavby je september 2021.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM