Správy

Humenné pod snehom. Vietor a sneženie komplikujú dopravu, FOTO

Plné ruky práce majú cestári v Humennom aj okolí. Na niektorých úsekoch sa tvoria záveje.

Ilustračný obrázok k článku Humenné pod snehom. Vietor a sneženie komplikujú dopravu, FOTO
7
Galéria

Výdatné sneženie zasiahlo celý Východ, výnimkou nie je ani Humenné. Technické služby mesta pracujú nepretržite, v noci zo stredy na štvrtok (11. 2.) prešli cestné komunikácie v rámci celého mesta štyrikrát. V teréne sú všetky osádky a technika – tri posypové vozidlá a štyri traktory.

Uvádza to samospráva na svojom webe. Pri odpratávaní snehu a údržbe ciest prichádzajú na rad ako prvé kopcovité lokality mesta (Dubník, Poľana, Kudlovce, Sídlisko pod Sokolejom), okolie nemocnice, polikliniky, domovy sociálnych služieb, autobusová a železničná stanica. Vnútroblokové priestory, ale aj pešia zóna či Južné námestie prídu podľa radnice na rad popoludní.

Kalamita na cestách

Na cestách v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) sa pre silný vietor tvoria snehové jazyky a záveje. Pre TASR to uviedli z dispečingu Správy a údržby ciest (SÚC) PSK.

Cesty sú podľa nich aktuálne zjazdné, nachádza sa na nich prevažne kašovitá vrstva posypaného snehu od dvoch do piatich centimetrov. V oblasti Humenné vyhlásili prvý situačný stupeň z dôvodu pretrvávajúceho intenzívneho sneženia a silného vetra. Cestári tam zaznamenali popadané stromy a konáre.

Prečítajte si tiež

Snehová nádielka v Humennom
7
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM