Veronika Hunyadiová Hokej Šport

Humenné mieri do prvej hokejovej ligy

Klub HC 19 Humenné čaká na schválenie licencie.

Ilustračný obrázok k článku Humenné mieri do prvej hokejovej ligy
Zdroj: Facebook.com/HC 19 Humenné

Na svojej stránke o tom informuje mesto Humenné. „Prihlášku do I. ligy sme podali, licencie sa budú potvrdzovať v septembri," uviedol prezident klubu HC 19 Humenné Peter Ždiňák.

Predbežne je na zozname účastníkov Slovenskej hokejovej ligy (I. ligy) desať mužstiev: Martin, Žilina, Levice, Trnava, Dubnica nad Váhom, Topoľčany, Považská Bystrica, Skalica, Spišská Nová Ves a Humenné.

Každý účastník druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže musí fungovať aj v mládežníckej sekcii (2 družstvá v dlhodobých súťažiach). Túto povinnosť splní HC 19 Humenné dohodou s HK Humenské Levy. Podmienkou účasti v novej sezóne je tiež vysporiadanie všetkých finančných prvoligových záväzkov.

Peniaze od sponzorov aj mesta

Finančný rozpočet humenského klubu na sezónu majú zostaviť reklamní sponzori, dotácia z mesta Humenné i Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). Ďalšou zložkou má byť príjem zo vstupného na zápasy.

„Marketingovo plánujeme naše domáce zápasy úplne zmeniť. Vždy tombola, aj charitatívna pomoc pre jednotlivcov i subjekty, pred prvým zápasom chystáme aj živý spev štátnej hymny, dali sme si zistiť cenu na výrobu odevu maskota, ktorý by sa v hľadisku s deťmi fotil. Aj taký máme zámer. Ak nám však zredukujú počet divákov, nezískame očakávanú odozvu," vysvetlil Ždiňák.

Štart I. hokejovej ligy sa kvôli pandémii koronavírusu posunul, čo ovplyvnilo aj letnú prípravu tímu.

„Museli sme pozmeniť prípravu a odvolať zápasy so Sanokom a Miskolcom. Predpokladáme, že ľad bude k dispozícii od septembra, v závere augusta začneme s tréningami na suchu,“

Začiatku prípravy bude predchádzať aj testovanie všetkých hráčov a realizačného tímu na ochorenie COVID-19.

Káder takmer uzavretý

Humenčanov bude aj naďalej trénovať Milan Staš, ktorému bude asistovať Rudolf Jurčenko. Klub dáva postupne dokopy aj káder na novú sezónu, dohodol sa aj s extraligovými Michalovcami.

„Jedna päťka by mala stále prichádzať, optimálne piati hráči plus brankár. Káder však skladáme tak, aby sme dokázali fungovať a dobre hrať aj bez prípadnej michalovskej pomoci,“ uviedol Ždiňák.

Na brankárskom poste je istý Jerguš Spodniak, ktorý v uplynulej sezóne chytal v Maďarsku, a zastávať by mal pozíciu brankárskej dvojky. Dohoda s Dominikom Riečickým ešte nie je uzavretá, čaká ho ešte výberový kemp (try-out) v Košiciach.

Z obrancov má klub ústnu dohodu s Novickým, Hopkovičom, Valečkom, Ivanovom. „Z našich sa ukážu Copko, Buraľ a Maury. Dvaja až traja hokejisti sú v riešení,“ dodal prezident klubu.

V útoku počítajú v Humennom s Vaškom, Fedorkom, Markušom, Mesárošom, Krajňákom, Horváthom, Ferencom, Šiňanským, Koziom a Pulščákom. Ďalší hráči majú prísť na skúšku.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM