Veronika Hunyadiová Správy

Humenné mení svoju tvár: Stavebné projekty po celom meste napredujú, FOTO

Humenné sa tento rok pustilo do viacerých investičných akcií. Pozrite sa, ako to vyzerá na jednotlivých stavbách.

Ilustračný obrázok k článku Humenné mení svoju tvár: Stavebné projekty po celom meste napredujú, FOTO
12
Galéria

V stredu (11. 11.) absolvoval primátor mesta Miloš Meričko kontrolný deň na deviatich stavbách v meste. Práce prebiehajú podľa plánu. Detaily k jednotlivým stavbám uviedlo mesto na svojej stránke.

V areáli futbalového štadióna sa aktuálne pracuje na výstavbe nového parkoviska. Celková odstavná plocha bude 1 278 metrov štvorcových, čo znamená 90 miest pre osobné vozidlá, z toho sedem pre imobilných. Parkovacie plochy budú z polovegetačných tvárnic.

Po dokončení parkoviska sa práce presunú na projekt vodozádržných opatrení. Nádrže na dažďovú vodu, ktorá poslúži na chladenie umelého trávnika počas sezóny, sú vo výrobe.

Najväčší ruch je na sídlisku

Na Sídlisku pod Sokolejom sa pracuje na viacerých projektoch. Okrem novej mestskej bytovky sa na sídlisku revitalizujú vnútroblokové priestory na Partizánskej ulici. Aktuálne sa tam pracuje na troch nových chodníkoch.

Na ďalšom mieste, parkovisku pred nákupným centrom (oproti kostolu), je vyfrézovaná stará vrstva poškodeného asfaltu a čaká sa na asfaltovanie. Keďže v meste prebieha niekoľko rekonštrukcií ciest a chodníkov, asfaltovať sa bude naraz viacero stavieb. V MŠ Partizánska sú tri bloky kompletne hotové. Na dvoch sa vykonávajú stavebné práce v interiéri.

Opravujú sa cesty aj chodníky

Na Gaštanovej ulici sa opravujú dva najviac poškodené úseky v celkovej dĺžke 530 metrov- od križovatky Gaštanová – Starinská po križovatku Gaštanová – Nad Tehelňou a tiež úsek pri rodinných domoch od popisného čísla 137 po č. 162. Aktuálne sa vyberajú poškodené obrubníky a začína sa s frézovaním starého asfaltu.

Súčasťou prác sú aj dva odvodňovacie žľaby na križovatke Lieskovčík, ktoré budú slúžiť na zachytávanie vody v prípade prívalových dažďov.

Ukončená je už aj rekonštrukcia chodníkov na uliciach Tyršova, Třebíčska, Štefánikova – Dobrianskeho a Sokolovská – Ševčenkova. Na ďalších úsekoch v meste sa pracuje.

Výťah v novom roku

Osadený je už aj nový železobetónový oporný múr na ulici Sadová – Jilemnického sady. Dokončuje sa izolácia voči zemnej vlhkosti a spodným vodám a zrealizuje sa nová cesta a chodník.

Výstavba bezbariérového vstupu s výťahom na Detskej poliklinike už má za sebou hrubé stavby. Momentálne sa dební posledné podlažie, na rad príde montáž strešnej konštrukcie, krovu a napokon samotná strecha. Objednané sú okná, montáž výťahu je v pláne v mesiacoch január – február. V zimnom období sa práce presunú do interiéru stavby.

Stavebný ruch v Humennom
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM