Tomáš Šuhajda Samospráva

Humenné má o jedného primátorského kandidáta menej: Martin Daňo je z hry von!

Namiesto pôvodnej osmičky kandidátov na primátorský post v Humennom je ich aktuálne už o jedného menej. Registráciu jedného z kandidátov – Martina Daňa zrušil súd.

Ilustračný obrázok k článku Humenné má o jedného primátorského kandidáta menej: Martin Daňo je z hry von!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Miestnej volebnej komisii boli doručené uznesenia Okresného súdu v Humennom vydané na základe podaných námietok k zaregistrovaniu kandidáta na primátora mesta Humenné a kandidáta na poslanca mestského zastupiteľstva mesta Humenné pána Martina Daňa,“ uviedla pre Humenné 24 predsedníčka volebnej komisie v Humennom Gabriela Karšková.

Ako vysvetľuje ďalej, súd preskúmal na základe podaných námietok registráciu Martina Daňa ako kandidáta na poslanca a kandidáta na primátora. „Námietka smerovala k overeniu skutočnosti vlastnoručného podpisu. V zmysle § 16 ods.8 zákona 346/1990 Zb o voľbách do orgánov samosprávy obcí: „Ku kandidátnej listine musí byť pripojené vlastnoručne podpísané vyhlásenie kandidáta…“ Súdom bola námietka uznaná a bolo skonštatované, že nie je splnená podmienka vlastnoručného podpisu. Uznesenie Okresného súdu zrušilo rozhodnutie miestnej volebnej komisie o registrácii pána Martina Daňa,“ vysvetľuje Karšková s tým, že miestna volebná komisia v plnej miere rešpektuje uznesenie súdu a registráciu zrušila.

Predsedníčka volebnej komisie v Humennom zdôraznila, že miestna volebná komisia musí rozhodnutie súdu rešpektovať a v jeho intenciách kandidáta zaregistrovať alebo registráciu kandidáta zrušiť. Proti rozhodnutiu súdu nie je prípustný opravný prostriedok, rozhodnutie je konečné.

Reakciu Martina Daňa nájdete tu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM