Komunálne voľby

Humenné chce viesť Novák z mestského úradu: Oznámil kandidatúru na post primátora mesta

Vyhrať komunálne voľby 2022 bude cieľom aj pre Slavomíra Nováka. Oznámil kandidatúru na post primátora mesta Humenné.

Ilustračný obrázok k článku Humenné chce viesť Novák z mestského úradu: Oznámil kandidatúru na post primátora mesta
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

O post primátora Humenného sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať súčasný vedúci odboru správy majetku tamojšieho mestského úradu Slavomír Novák. Oznámil to v nedeľu v Humennom. Jeho kandidatúru podporuje viacero politických subjektov.

Potrebná aktivita

„V Humennom sa nám za ostatné štyri roky naozaj podarilo urobiť veľa užitočných zmien. Podarilo sa viacero investícií, odovzdali sme nové byty, zmodernizovalo sa mnoho pozemných komunikácií, no kdesi v mojom vnútri pretrváva pocit, že stále nevyužívame všetky príležitosti a možnosti, ktoré nám moderný svet prináša. Musíme byť aktívnejší a rozhodnejší. Som pripravený pokračovať v tom, čo sme začali, no som presvedčený, že ešte budeme musieť viac ´zamakať´,“ uviedol Novák.

Okolité mestá podľa jeho slov využívajú možnosti z fondov EÚ, nórskych grantov, spúšťajú smart inovácie, robia investície do energeticky udržateľných projektov.

„Je čas sa k nim pridať,“ povedal.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Medzi jeho priority patrí vyriešenie situácie s vysokými cenami tepla, výstavba nových bytových domov, rozvoj podnikateľského prostredia a z Humenného urobiť moderné, dynamické a zelené mesto.

Moderné zdroje tepla

„Som rád, že som počas tohto volebného obdobia mohol spolupracovať na prevzatí distribučnej siete pod správu mesta. Je však dôležité, aby sme pokračovali v ceste, ktorú sme si nastavili a urobili všetko pre to, aby v Humennom vyrástli nové, moderné a ekologické zdroje tepla,“ dodal Novák.

Jeho kandidatúru podporujú politické subjekty Spolu – občianska demokracia, Sloboda a Solidarita, ODS – Občianski demokrati Slovenska, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Šanca, Dobrá voľba a Umiernení, Demokratická strana, Progresívne Slovensko a Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM