Rôzne

Humenné čaká verejné obstarávanie k zabezpečeniu MHD. Linka č. 7 sa zruší

Humenskí poslanci schválili technické podmienky pre verejné obstarávanie k zabezpečeniu služieb v mestskej autobusovej doprave v meste Humenné na obdobie 1.1. 2020 až do 31.12. 2029.

Ilustračný obrázok k článku Humenné čaká verejné obstarávanie k zabezpečeniu MHD. Linka č. 7 sa zruší
Zdroj: Dnes24.sk

V Humennom v ostatných dňoch rokovali mestskí poslanci a jedným z bodov rokovania bola aj príprava verejného obstarávania na poskytovateľa prepravy MHD v meste Humenné.

„Aktuálne MHD v Humennom zabezpečuje spoločnosť DZS-M.K.Trans, s.r.o., ktorej platnosť zmluvy vyprší 31. decembra tohto roku. Odbor dopravy, životného prostredia a mestskej zelene MsÚ vypracoval technické podmienky pre verejné obstarávanie k zabezpečeniu služieb v MHD na obdobie od 1. januára 2020 do 31. decembra 2029 so zameraním na všeobecné podmienky, vozidlový park, výbavu vozidiel a ostatné podmienky, ktoré musí uchádzač spĺňať,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Podľa schváleného návrhu sa Humenné vráti opäť k šiestim linkám MHD. Podľa radnice totiž posledná siedma linka, ktorá bola zriadená v polovici minulého roka, vykazovala nerentabilnosť.

„Čo sa týka technických aspektov novej MHD, poslanci odsúhlasili napr., aby boli autobusy nízkopodlažné, klimatizované a s jednotnou farebnou karosériou,“ doplnila Dochánová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

…Pozrite si autentické video z jednej z humenských ulíc. Na scéne diviaky.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM