Rôzne

Humenné bude opäť súčasťou Hodiny Zeme: Južné námestie sa ponorí do tmy

Humenné sa v marci opäť zapojí do celosvetovej akcie s názvom Hodina Zeme. A v tejto súvislosti chystá vypnutie svetiel na južnom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Humenné bude opäť súčasťou Hodiny Zeme: Južné námestie sa ponorí do tmy
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 30. marca sa mesto Humenné opäť zapojí do Hodiny Zeme. „V čase od 20:30 do 21:30 hod. sa do tmy ponorí už tradične južné námestie,“ informovala humenská radnica s tým, že ide o najväčšiu celosvetovú akciu so zapojením verejnosti.

Zameraná je na upozornenie na globálne otepľovanie, klimatické zmeny a svetelné znečistenie. Symbolom celej kampane je vypínanie osvetlenia, či už verejného, osvetlenia budov, pamiatok alebo iných objektov. Zapojiť sa môže každý- jednotlivec, firma, mesto…

História Hodiny Zeme sa datuje k 31. marcu 2007, keď viac ako 2,2 milióna domácností a 2 000 firiem v austrálskom Sydney vyplo na hodinu svoje osvetlenie. O rok neskôr sa do Hodiny Zeme zapojilo už okolo 50 miliónov ľudí v 370 mestách a obciach vo vyše 35 krajinách na celom svete. Kampaň sa zmenila z udalosti v Sydney na celosvetové hnutie za trvalo udržateľný život.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Postrehli ste? Humenčanka Lea má nový videoklip, pozrite si FOTKY z natáčania…

Humenčanka Lea má nový videoklip: Pozrite si FOTKY z natáčania
10
Galéria
Zdroj: Anton Gráf

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM