Tlačové správy

Humenné bude mať nový spoločný kríž: Primátorka Jana Vaľová chce obnoviť dušičkovú tradíciu!

(PR) - Prečítajte si celý príhovor primátorky mesta Humenné Jany Vaľovej k občanom pri príležitosti prichádzajúcich Dušičiek. Primátorka aj o tohtoročnom riešení náročnej dopravy pri cintoríne počas týchto sviatkov a obnovení tradície veľkého kríža!

Ilustračný obrázok k článku Humenné bude mať nový spoločný kríž: Primátorka Jana Vaľová chce obnoviť dušičkovú tradíciu!
Zdroj: Dnes24.sk

Milí Humenčania,

sviatok Všetkých svätých i Pamiatka zosnulých neodmysliteľne patria k tomuto jesennému času. Akoby symbolicky, keď sa príroda ukladá na spánok, myslíme aj my na tých, ktorí snívajú svoj večný sen. A tak sa aspoň na chvíľu zastavíme od každodenného zhonu a spomenieme si na svojich blízkych, ktorí nás už opustili. Zapálenie sviečky pri kríži alebo pri hrobe je pekným symbolom, že stále žijú v našich mysliach a dušiach. Prajem vám, aby ste si tento sviatok dôstojne a s pietou uctili a aby vo vašich spomienkach znovu vyvstali ľudia, ktorých ste mali radi.   Viacerí ľudia z vás sa mi však posťažovali, že cesta na cintorín je pri dopravnej situácii niekedy náročná, zvlášť pri sychravom počasí. Aby ste mali uľahčenú návštevu miesta posledného odpočinku vašich blízkych, môžete využiť dve mimoriadne linky, ktoré vám počas 1. a 2. novembra dopravu na cintorín výrazne zjednodušia. Som rada, že sa mi podarilo nájsť sponzora na realizáciu tohto užitočného nápadu. Harmonogram oboch liniek nájdete tu.

Linka č.1

Linka č.2

Vnímala som však ešte jedno prianie Humenčanov. Pre mnohých z vás neodmysliteľne patrilo k sviatku Všetkých svätých aj zapálenie plamienka pri spoločnom kríži za pokoj všetkých zosnulých. Moji rodičia mi neraz rozprávali o tradícii veľkého kríža na humenskom cintoríne, ktorý dnes mnohým chýba. Aby sme mohli obnoviť túto peknú a dôstojnú tradíciu, rozhodli sme sa Humenčanom spolu s cirkvou, venovať nový kríž a je mi cťou, že mi to cirkev umožnila.

Nový spoločný kríž z čiernej žuly príde posvätiť v sobotu 1. novembra 2014 o 14.00 do Domu smútku v Humennom košický pomocný biskup Mons. Stanislav Stolárik.

Všetkých vás zo srdca pozývam.   

Jana Vaľová, primátorka mesta

Primátorka Jana Vaľová chce obnoviť dušičkovú tradíciu
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM