Kultúra

Humenčanky zažiarili na medzinárodnom tanečnom festivale: Z Liptova priniesli domov medaily!

Víkend na Liptove patril medzinárodnému festivalu orientálnych tancov. Ten sa uskutočnil v Liptovskom Hrádku a karty tam miešala aj humenská tanečná skupina Bellies.

Ilustračný obrázok k článku Humenčanky zažiarili na medzinárodnom tanečnom festivale: Z Liptova priniesli domov medaily!
Zdroj: Dnes24.sk

Na 6. ročníku Liptov Orient Festivalu vystúpilo takmer 260 tanečníc zo 4 krajín – Maďarska, Poľska, Česka a Slovenska. Jeho hlavnú časť tvorila tanečná súťaž hodnotená odbornou porotou, ktorá sa svojimi úspechmi zapisuje do rebríčkov európskych a svetových súťaží.

Pod vedením Rity Veres Csótó súťažili Humenčanky v klasickom orientálnom tanci v kategórii profesionálnych tímov a získali vynikajúce druhé miesto. Veď posúďte sami. Pred nich sa dostali len Češky, ktoré sa orientálnym tancom živia a sú viacnásobné majsterky svojej krajiny.

Tvrdá drina na tréningoch, obetovaný voľný čas či nemalá finančná čiastka za kostýmy… Aj z takéhoto pohľadu si tanečnice z Humenného zaslúžia veľký potlesk. Mimochodom, ak vás zaujali brušné tance, Bellies Humenné pozýva všetky tancachtivé ženy bez ohľadu na vek či váhu na nové kurzy, ktoré sa začínajú od mája.

Bellies Humenné úspešné na Liptove
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM