Rôzne

Humenčanka pocestuje na prestížny filmový festival: Premiéra filmu, na ktorom spolupracovala!

Film Tlmočník vybrali na Medzinárodný filmový festival Berlinale, kde uvedú jeho premiéru a v delegácii k filmu bude aj rodáčka z Humenného Mirka Grimaldi.

Ilustračný obrázok k článku Humenčanka pocestuje na prestížny filmový festival: Premiéra filmu, na ktorom spolupracovala!
Zdroj: TASR

Medzinárodný filmový festival Berlinale oznámil, že ocení mimoriadny prínos Jiřího Menzela svetovému filmu cenou Berlinale Camera. Zároveň sa na tomto festivale uskutoční svetová premiéra nového filmu Martina Šulíka Tlmočník s Jiřím Menzelom v hlavnej úlohe.

Zaujímavosťou je, že na filmový festival, mnohými považovaný za azda vôbec druhý najznámejší na svete, vycestuje v delegácii k spomínanému filmu aj rodená Humenčanka Mirka Grimaldi.

Mirka na tomto novom slovensko-česko-rakúskom filme kooperovala ako výkonná producentka. Svetová premiéra v Berlíne je na programe 23. februára a do slovenských kín film vstúpi 1. marca 2018.

Tlmočník je road movie o dvoch svojráznych mužoch, ktorých zvedie dohromady absurdná situácia, vďaka ktorej a možno i navzdory ktorej sa vydajú hľadať pravdu o vlastnej minulosti. Na ich spoločnej púti nechýbajú bizarné stretnutia, humorné situácie, ale aj poznanie  minulosti a súčasnosti, ktoré nebude vždy príjemné.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM