Rôzne

Humenčania zo Sídliska I a okolia to povedali primátorke mesta nahlas: Čo ich trápi a čo žiadajú!

Primátorka mesta Jana Vaľová vyrazila spolu aj s ďalšími pracovníkmi mesta do ulíc v okolí Sídliska I v Humennom. Odštartovala tak svoje úradovanie v teréne.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania zo Sídliska I a okolia to povedali primátorke mesta nahlas: Čo ich trápi a čo žiadajú!
Zdroj: Dnes24.sk

Humenčanov na tomto území trápia poškodené chodníky, málo parkovacích plôch, ale aj zeleň. „Občania boli dokonca naklonení tomu, žeby si zaplatili rezidenčné miesta, aj keď mesto ešte takéto všeobecne záväzné nariadenie prijaté nemá,“ povedala primátorka mesta Jana Vaľová. Pri ekonomickej škole a gymnáziu sa podľa jej slov obyvatelia sťažovali, že študenti im obsadzujú miesta na parkovanie. Obyvatelia mesta žiadali tiež o doplnenie komponentov na detské ihriská.

„Chystáme sa vytvoriť jeden plán, do ktorého zahrnieme opravu komunikácií, chodníkov a kde budeme rozširovať parkovacie plochy. Občania sa budú musieť dohodnúť, potom by sme sa pustili do komplexnej revitalizácie jednotlivých častí sídlisk,“ dodala Vaľová.

Primátorka mesta sa návrhy, potreby či sťažnosti dozvedela od ľudí priamo v uliciach spolu s viacerými mestskými pracovníkmi. Prejsť by mali postupne všetky sídliská. Obyvatelia budú môcť svoje pripomienky adresovať na mestský úrad do konca mája. Spolu s existujúcimi sa zakomponujú do pripravovaného plá­nu.

Vypracovanie jednotlivých riešení by mohlo byť hotové v auguste. Následne sa začne podľa slov Vaľovej pracovať na ich realizácii.

Mesto eviduje viacero sťažností občanov Humenného. Podľa primátorky budú najväčšie problémy s parkovacími plochami, keďže niektoré pozemky patria súkromným vlastníkom.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM