Rôzne

Humenčania, spozornite: Toto sú víkendové akcie, ktoré stoja za vašu pozornosť

Mnoho z nás sa raduje, ďalší víkend je tu. Spríjemnite si ho aj vďaka lákavým podujatiam, ktoré sa uskutočnia v Humennom. Toto sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Humenčania, spozornite: Toto sú víkendové akcie, ktoré stoja za vašu pozornosť
Zdroj: Dnes24.sk

Predposledný zápas doma

Futbalisti FK Humenné odohrajú v sobotu svoj predposledný domáci zápas sezóny. A môžu si ho vychutnať, uplynulý víkend si totiž zaistili víťazstvo v súťaži a postup do tretej ligy. V tomto najbližšom zápase ich čaká piaty celok tabuľky FK Soľ. Úvodný hvizd rozhodcu zaznie o 17:00 hod.

Medzinárodný deň detí

V nedeľu od 15:00 hod. prebehne v našom meste na námestí hlavná časť osláv MDD 2018. Deti sa môžu tešiť na interaktívne súťaže Z rozprávky do rozprávky pod taktovkou SPSA EBG Humenné, Sladkú odmenu pre súťažiacich či na predstavenie Lolo a Piškót Na Safari. Predvedie sa tiež Ján Kočiš, ktorý ako majster sveta v cyklotriale ukáže svoju trial šou. Na podujatí nebudú tradične chýbať Hasičský a záchranný zbor SR či polícia.

Neber drogy, ber hudbu

Vyvrcholením týchto osláv Medzinárodného dňa detí v Humennom bude už tradičný koncert pre mladých s názvom Neber drogy, ber hudbu. Už po druhýkrát to v rámci tohto podujatia rozbalí známy slovenský spevák Adam Ďurica. Začiatok o 18:00 hod.

Parralel

V nedeľu o 19:30 hod. premieta humenské Kino Fajn prvý slovenský celovečerný komiks a to o znovunájdení seba samého a snahe prežiť tragickú minulosť od režiséra Matyasa Brycha. ďalší popis: Sedem dní prezentujúcich jeden rok, ošumelý byt, dennú rutinu a horu Parralel. Eric žije so svojím psom v naučenom stereotype v malom byte. Striktný denný režim delí medzi prepisovanie odstavcov z nájdených kníh o rytieroch a drakoch a prechádzky so psom. Každodenná rutina sa mení v okamihu náhleho úmrtia milovaného psa. Hrozná bolesť rozvíri u Erica myšlienky a jeho pamäť sa začína prebúdzať. Spomienky na minulosť sa začínajú vyplavovať na povrch. Čo je dôvodom príčiny Ericovej túžby zabudnúť? Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami je sondou do života muža, ktorý všetko stratil. Všetko, okrem vôle žiť a prežiť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM