Správy

Humenčania si budú pomáhať: Mesto vyhlásilo verejnú zbierku

Pandémia koronavírusu dopadla aj na množstvo obyvateľov nášho mesta. Radnica sa preto rozhodla zorganizovať verejnú zbierku.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania si budú pomáhať: Mesto vyhlásilo verejnú zbierku
Zdroj: pixabay.com

Počas 23. zasadnutia mestského zastupiteľstva mestskí poslanci schválili vyhlásenie dobrovoľnej zbierky. Tá nesie názov Humenné svojim.

„Hlavným cieľom a účelom je vyzbieranie dobrovoľných finančných príspevkov. Tie sa prerozdelia komisiou pre jednotlivcov alebo rodiny s deťmi, ktorí zdokladujú stratu príjmu v dôsledku koronakrízy,“ informuje radnica.

Zbierka odštartovala 1. júla a potrvá do 30. septembra. Mesto zverejnilo transparentný účet: SK36 0900 000­0 0051 6809 6­790.

Cieľovou skupinou sú obyvatelia Humenného:

  • jednotlivec starajúci sa o 1 a viac nezaopatrených detí, ktorý prišiel o príjem, alebo rodiny s nezaopatrenými deťmi, kde obaja alebo jeden rodič prišiel o príjem:
  • z dôvodu straty zamestnania
  • z dôvodu opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR (napr. zatvorenie predajní, prevádzok)

„Komisia prerozdelí finančné prostriedky na základe prijatých kritérií, pomeru vyzbieraných finančných prostriedkov a počtu prijatých žiadostí o príspevok, najneskôr do 02.11.2020 vrátane. Žiadateľ nemá právny nárok na poskytnutie príspevku,“ píše sa v podmienkach dobrovoľnej zbierky.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM