Rôzne

Humenčania prezradili svoje tipy: Na týchto miestach trávime jar najradšej!

Počasie dalo definitívne zabudnúť na zimu a Humenčania môžu smelo tráviť svoj čas oveľa viac vonku. Kam v okolí chodia počas jari najradšej?

Ilustračný obrázok k článku Humenčania prezradili svoje tipy: Na týchto miestach trávime jar najradšej!
Zdroj: Dnes24.sk

Každé ročné obdobie so sebou prináša iné počasie a ľudia tomu prispôsobujú aj miesta, kde trávia svoj voľný čas. Kým v zime je to poväčšine niekde v teple medzi stenami a počas horúceho leta kdesi pri vode, aj počas jari majú Humenčania svoje miesta, kam chodia najradšej.

Počas jari ožíva

„Väčšinou chodíme do centra mesta alebo kočíkujeme po sídlisku,“ prezradila nám mladá žena s kočíkom na námestí. Podobných odpovedí by sme zaiste získali aj viac, cez jar Námestie slobody jednoducho ožíva.

A rovnako ožívajú aj parky, kde trávia svoje voľné chvíle mladšie ročníky i skôr narodení Humenčania. Napríklad aj pani Agnesa na prechádzke v Parku mieru. „Áno, najčastejšie asi teraz počas jari. V lete je už veľmi horúco a v zime zima,“ odpovedala s úsmevom na otázku, či práve počas tohto ročného obdobia tam zvykne zavítať najčastejšie.

Jarné tipy od ľudí

Oslovení športuchtiví Humenčania využívajú podľa našej ankety najčastejšie Hubkovú alebo breh Laborca, ktorý ponúka podmienky na prechádzky, beh či korčule.

„Počas jari sa snažíme s rodinkou viac hýbať, skoro pravidelne chodíme trebárs na hrady, ktoré sú tu blízko,“ odpovedal Humenčan Peter.

V rámci blízkeho okolia sme medzi odpoveďami zaznamenali napríklad Brestovské rybníky. „Morské oko musí byť každú jar,“ zareagovala na rovnakú otázku Michaela a dostali sme sa tak do širšieho okolia.

Okrem týchto odpovedí sme tak získali od respondentov aj ďalšie možné tipy na výlet do obcí ako Ulič či Zemplínske Hámre, pričom jar predstavuje ideálny čas užiť si okrem krásnej prírody aj tamojšie pamiatky či iné zaujímavosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM