Rôzne

Humenčania, máte doma školské pomôcky navyše? Iným tak môžete naozaj pomôcť!

Perá, zošity, pravítka, fixky, peračníky, školské aktovky, ale aj vodové a temperové farby, voskové pastelky či farebné ceruzky. To všetko je možné darovať počas zbierky školských pomôcok, ktorú organizuje Slovenská katolícka charita (SKCH), vrátane Sociálneho centra Humenné.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania, máte doma školské pomôcky navyše? Iným tak môžete naozaj pomôcť!
Zdroj: TASR

Zbierka trvá od 1. júna do 31. augusta. „Na celom Slovensku sme vytvorili 40 centier, kam môžu ľudia priniesť nové, ale aj použité školské pomôcky. Dôležité je, aby boli stále funkčné a deti ich mohli využívať. Niektorým centrám sa darí viac, iným menej. Najviac školských pomôcok však každoročne vyzbierame v auguste, preto verím, že sa zbierka ešte rozbehne,“ povedal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.

Cieľom zbierky je pomôcť sociálne slabším rodinám a deťom z detských domovov pred začiatkom školského roka, ktorý je pre mnohé rodiny finančne veľmi náročný. Ako uviedol hovorca SKCH Lukáš Melicher, pomôcky budú do rodín a charitných a detských domovov distribuovať priamo zapojené centrá, ktoré najlepšie poznajú situáciu vo svojom okolí.

Jedným z takýchto centier je aj Sociálne centrum Humenné. „Darí sa nám dobre, ľudia pomôcky s radosťou nosia. V júni to bolo slabšie, ale dali sme oznam do novín a aj po všetkých farnostiach, takže v júli sa to celkom dobre rozbehlo,“ priblížila Jana Vyšinová z tohto sociálneho centra.

Kompletný zoznam, kam a v akom čase je možné pomôcky priniesť, nájdete na stránke www.charita.sk/pomocky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM