toš Rôzne Správy

Humenčania, chystáte sa na políciu alebo okresný úrad? O tomto je dobré vedieť

Od pondelka 16. marca fungujú pracoviská MV SR v obmedzenom režime. A platí sa to samozrejme aj pre tie v Humennom.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania, chystáte sa na políciu alebo okresný úrad? O tomto je dobré vedieť
Zdroj: TASR

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky informovalo, že úradné hodiny v klientskych centrách jeho pracovísk sa od pondelka skracujú na tri hodiny.

Otvorené budú od 8:00 do 11:00 hod. každý pracovný deň. Opatrenie prichádza v súvislosti so šírením nového koronavírusu.

„V záujme ochrany zdravia všetkých občanov, ako aj pracovníkov klientskych centier a Okresných úradov upozorňujeme občanov, že na tieto pracoviská budú vpustení len s rúškom, šálom alebo obdobnou ochranou tváre. Tieto opatrenia robíme v záujme zachovania zdravia vás, vašich blízkych a pracovníkov úradov,“ uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

Ako rezort vnútra bližšie ozrejmil, do budovy klientskeho centra, okresného úradu, Policajného zboru, kde sú poskytované služby evidencie vozidiel alebo dokladov, bude umožnený vstup len osobám s dohodnutým termínom na konkrétny úkon. Iní klienti do priestorov klientskeho centra ani okresného úradu vpustení nebudú.

V prípade dohodnutého termínu na dopravnom inšpektoráte bude vstup do klientskeho centra umožnený maximálne 5 minút pred termínom. Počas úradných hodín okresného úradu bude pre občanov k dispozícii len podateľňa okresného úradu.

Ministerstvo žiada občanov, aby si vybavovali len úkony nevyhnutne potrebné najmä pre ich pracovnú činnosť či zabezpečovanie životných potrieb.

Niektoré záležitosti je možné vybaviť elektronicky, viac informácií nájdete na jeho stránkach.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM