Správy

Humenčania chcú žiť v lepšom prostredí: Záujem o skrášlenie mesta je čoraz väčší

Záujem ľudí o grant prekonal očakávania.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania chcú žiť v lepšom prostredí: Záujem o skrášlenie mesta je čoraz väčší
Zdroj: Mesto Humenné

O regrantingový program Skrášľujem svoje mesto, ktorým Komunitná nadácia mesta Humenné podporuje občiansku iniciatívu a vďaka grantom finančne pomáha pri realizácii projektov, je čoraz väčší záujem.

Prekonal očakávania

Tento rok nadácia prerozdelila spolu 12 150 eur medzi 32 žiadateľov. Uviedla to Veronika Lattová z tlačového referátu mestského úradu.

„Z roka na rok je zvyšujúca sa tendencia podaných žiadostí. Humenčanom záleží na našom meste a jeho rozvoji aj v oblasti skrášlenia,“ vyjadril sa predseda správnej rady Komunitnej nadácie mesta Humenné Miroslav Turčan s tým, že tohtoročný záujem prekonal očakávania.

Zeleň aj oddychové zóny

Podľa Lattovej sa do výzvy zapojilo spolu 34 žiadateľov, dvaja z nich však napokon odstúpili. Medzi úspešnými uchádzačmi je 18 právnických osôb a 14 jednotlivcov, ktorí na svoje projekty získali od 400 do 800 eur.

„Najčastejšie boli projekty zamerané na úpravu zelene, výsadbu kvetín a rastlín, vytvorenie oddychovej zóny, osadenie lavičiek, stojanov na bicykle, vymaľovanie preliezačiek, ale aj na opravu pieskoviska,“ doplnila Lattová s tým, že autori projektov musia správu o použití finančného grantu predložiť do konca októbra.

Aktuálne správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM