Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenčania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte poruke šikovný PREHĽAD

Nový týždeň je tu. Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad, kde si môžete v Humennom vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania, bez tohto by ste nový týždeň začať nemali: Stačí jeden klik a máte poruke šikovný PREHĽAD
Zdroj: Dnes24.sk

Fúsi

Najprv niečo pri filmových fajnšmekrov. V stredu 3. febuára o 19:30 je v Kine Fajn na programe filmový klub a premietať sa bude dráma s dánsko-islandským pôvodom Fúsi. Nejde o hocijaký film, na festivale Tribeca získal cenu za najlepší film a scenár a aj trofej pre najlepšieho herca. Na csfd.cz má veľmi slušných 82%.

Fúsi má 34 rokov, ale stále žije sám so svojou matkou. Jeho život je monotónnou rutinou. Nečakane sa v ňom však objaví energická Alma a osemročná Hera, ktoré narušia jeho staromládenecké návyky.

13 hodín: Tajní vojaci z Bengházi

A ešte jeden kinový tip na štvrtkový a piatkový večer. Oba tieto dni budú o 19:00 dávať v humenskom kine americkú akčnú drámu. Tu je popis k filmu.

Jedenáste výročie útoku na newyorské Dvojičky sa teroristická bunka operujúca na severe Afriky rozhodla „osláviť“ útokom na americkú ambasádu v libyjskom Benghází. Ich zamestnanci síce už vopred tušili, že sa niečo chystá, tajné služby však ich pocit ohrozenia relativizovali. I preto sa pracovníci ambasády ocitli tvárou v tvár obrovskej presile. Nemali by sebemenšiu šancu, keby v oblasti nepôsobila skupinka „bezpečnostných analytikov“, bývalých elitných vojakov. Tí hodia za hlavu všetky písané i nepísané postupy a rozhodnú sa brániť ambasádu do poslednej kvapky krvi.

H/AMFO Roberta Spielmanna 2016

V piatok 5. februára o 15:30 sa vo výstavných priestoroch Vihorlatského múzea koná vernisáž výstavy spojená s vyhodnotením regionálnej súťaže amatérskej fotografie. Samotná výstava potrvá do 29. februára.

Regionálna súťaž a výstava amatérskej fotografie v Humennom, ktorá v záhlaví nesie meno významného humenského fotografa, je pravidelným základným postupovým kolom v oblasti záujmovej umeleckej činnosti. V aktuálnom roku sa ňou otvára 44.ročník. Vystavená kolekcia 92 fotografií od 19 autorov je výberom súťažných prác, ktoré vzišli z hodnotenia odbornou porotou a sú určené na postup do krajského kola v Starej Ľubovni.

Utečenci z Iraku

Rovnako v piatok 5. februára v kaštieli je na programe vernisáž výstavy Antona Friča: Utečenci z Iraku. Súčasťou tejto vernisáže, ktorá sa začne o 16:00, bude aj prednáška, projekcia dokumentu Slzy a nádej Iraku a stretnutie s asýrkymi kresťanmi z humenského centra. Aj tu platí, že výstava potrvá do 29. februára.

Anton Frič je fotograf a humanitárny pracovník, ktorý sa posledné dva roky intenzívne venuje otázke utečencov. Absolvoval niekoľko ciest do Iraku a Sýrie a aktívne sa podieľal na presune 25 irackých kresťanských rodín na Slovensko. Je zapojený aj do ich integrácie ako učiteľ slovenčiny. Pracuje na dokumentárnom projekte mapujúcom prvý rok života irackých kresťanov na Slovensku.

Zemplínske derby

Na záver nášho prehľadu vytipovaných akcií pripájame aj jednu zo športu. V nedeľu 7. februára môžete zájsť do športovej haly na 2. basketbalovú ligu. 1.BK Humenné privíta na domácej palubovke v zemplínskom derby celok z Michaloviec. Zápas 13. kola sa začína o 13:00.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM