Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenčania a letné dovolenky: Doprajeme si aj exotiku, kam chodíme najčastejšie?

Slnko, priezračné more a dokonalý relax. Takto si asi väčšina z nás predstavuje pravú letnú dovolenku. Zisťovali sme v humenských cestovných agentúrach, ktoré krajiny sú pre Humenčanov TOP.

Ilustračný obrázok k článku Humenčania a letné dovolenky: Doprajeme si aj exotiku, kam chodíme najčastejšie?
Zdroj: Dnes24.sk

Dovolenková sezóna je v plnom prúde a tak aj cestovné agentúry v Humennom pociťujú nápor klientov, ktorí hľadajú tú svoju vysnívanú destináciu.

Ako nám prezradila Eva Melničáková, konateľka cestovnej agentúry Avemar, jej klienti si najčastejšie vyberajú Chorvátsko, Turecko a Taliansko. A čo exotickejšie miesta? „V poslednom čase to boli napríklad Mexiko alebo Dominikánska republika,“ uviedla konateľka pre náš portál.

Chorvátsko a Turecko ako najčastejšie destinácie Humenčanov nám potvrdila aj Helena Hudáková z cestovnej agentúry Gama Travel, no trojicu najčastejších volieb v tejto agentúre dopĺňa Bulharsko. Medzi najexotickejší výber za posledné obdobie radí Austráliu či Nový Zéland. Najčastejšími požiadavkami sú podľa nej okrem luxusných služieb a dobrej ceny aj pekné počasie. :-)

A čo je typické pre Humenčanov pri výbere dovolenky? Podľa Evy Melničákovej si drvivá väčšina vyberá dovolenky počas mesiacov júl a august, čo je pre rodiny s deťmi jasná voľba, v prípade Humenčanov však tieto mesiace hrajú jednoznačne prím aj medzi rodinami bez detí či dokonca v prípade seniorov. A taká dovolenka v júni či v septembri by pritom vyšla lacnejšie a môže ponúknuť možno aj príjemnejšie počasie, najmä z pohľadu seniorov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM