Krimi

Humenčana obvinili z drogovej trestnej činnosti: S takýmito info prišla polícia!

Mladý Humenčan (27) čelí nepríjemnému obvineniu. Policajný vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti. Prinášame podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Humenčana obvinili z drogovej trestnej činnosti: S takýmito info prišla polícia!
2
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia uviedla, že prešovský krajský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie mužovi (27) z Humenného za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.

„Obvinený Humenčan si mal najmenej od decembra 2017 kupovať a ináč zadovažovať omamné a psychotropné látky, okrem iných aj kryštalickú látku obsahujúcu účinnú psychotropnú látku metamfetamín. Túto mal v rôznych množstvách prechovávať u seba v Humennom, ako aj na iných miestach a taktiež mal v rôznych množstvách a za rôzne sumy ju neoprávnene predávať ako aj ináč zadovažovať pre viacerých odberateľov,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Podľa krajského policajného hovorcu mu bola pri vykonaní osobnej prehliadky odňatá injekčná striekačka s obsahom kryštalickej látky. „Pričom podľa predbežného vyjadrenia sa jednalo o kryštalický materiál o celkovej hmotnosti 0,96 gramov s prítomnosťou účinnej látky metamfetamínu a látky metylsulfonyl­metánu. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť najmenej 10 bežných, jednotlivých dávok drogy,“ uviedol ďalej Džobanik.

Ten zároveň doplnil, že vyšetrovateľ obvineného umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby, pričom v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 – 15 rokov.

Zábery priamo od polície: Toto našli u mladíka z Humenného, FOTO
2
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM