Tomáš Šuhajda Rôzne

Humenčan zachytáva krásu našich končín: FOTKY, ktoré vás chytia za srdce!

Lukáš z Humenného zaznamenáva krásy okolitej prírody. Za zábermi poväčšine vyráža na bicykli. Jeho fotky si rozhodne nenechajte ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Humenčan zachytáva krásu našich končín: FOTKY, ktoré vás chytia za srdce!
Foto: Lukáš Greš

K foteniu ho priviedol otec, keď kúpil prvú digitálnu zrkadlovku. „Bolo to pre mňa niečo nové, mohol som fotiť čokoľvek a koľko som chcel, nakoľko už k foteniu nebolo potreba film, ale stačila pamäťová karta,“ hovorí Lukáš Greš (26), ktorý vyštudoval bezpečnostný manažment v Košiciach a vo fotení našiel svoju veľkú záľubu.

Mladý Humenčan najradšej fotí prírodu a krajinky. „Fotka pre mňa znamená zachytenie vzácnych momentov a okamihov. Ale taktiež zachytenie celkom bežných vecí veľmi nevšedne, z iného uhla než sa na to pozerajú ostatní,“ vysvetľuje.

Za zábermi väčšinou jazdí na bicykli. „Jazda na bicykli ma baví, dostanem sa tam, kde sa autom nedostanete. Či už kvôli zákazom alebo samotnému terénu,“ doplnil Lukáš. Fotenie prírody nie je podľa jeho slov o rýchlosti, skôr o dobrom načasovaní. „Na dobrú fotku si občas treba počkať, aby bol zachytený moment čo najlepší.“

Naposledy sa vydal fotiť spolu s kamarátmi do malej obci pri hranici s Poľskom, do Runiny. A to kvôli oblohe, ktorá je ta oveľa tmavšia ako v Humennom a v najbližšom okolí. Spravili si táborák. Po zotmení sa začala ozývať divá zver. Líška si prišla po klobásku. V diaľke bolo počuť ručať jelene. „Neskôr, keď za obzor zašiel aj mesiac a svetla v dedine zhasli, sme si už vychutnávali pohľad na oblohu,“ dodal Lukáš.

Jeho fotky z Runiny, ale aj z Jasenovského hradu či Vihorlatu, si môžete vychutnať vo fotogalérii.

Runina: Video zo série fotiek
1
Galéria
Humenčan Lukáš zvečňuje krásy okolia: Zážitok pre vaše oči
15
Galéria
Foto: Lukáš Greš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM