Tomáš Šuhajda Rôzne Rôzne

Humenčan Miro sa fotením odreagúva od starostí bežného života. Pozrite si jeho FOTKY z nočného mesta

Najprv si kúpil vreckový fotoaparát, aby tak mohol zachytiť rôzne udalosti zo svojho života. Keď sa Humenčanovi Mirovi Žinčákovi narodil syn, ako šťastný otecko fotil svoju ratolesť a fotkami sa pochválil známym. Okoliu sa jeho zábery páčili a to u neho vzbudilo ešte väčší záujem o fotenie.

Ilustračný obrázok k článku Humenčan Miro sa fotením odreagúva od starostí bežného života. Pozrite si jeho FOTKY z nočného mesta
Foto: Miroslav Žinčák

Miroslav Žinčák sa v Humennom narodil, tu pracuje a tu ostal žiť. Na Sídlisku pod Sokolejom. Jeho veľkou záľubou je fotenie. Svojmu koníčku sa venuje vo voľnom čase. K foteniu sa dostal až ako 30-ročný a úplnou náhodou.

„Kúpil som si vreckový kompaktný fotoaparát a s ním som začal fotiť, aby som mal spomienku na nejakú udalosť z môjho života. Po narodení syna som ako šťastný otecko fotil svoju ratolesť a samozrejme s fotkami som sa pochválil známym. Keďže väčšia časť mojich fotografií sa môjmu okoliu zapáčila, to ma trochu povzbudilo a vtedy som sa začal aktívnejšie zaujímať o techniku fotenia a fotografiu,“ vysvetľuje Miro.

Ako hovorí ďalej, na začiatku mu pomohol najmä internet a rady skúseného kamaráta – fotografa Mareka Suváka. „Samozrejme mi už môj malý kompakt nestačil, kúpil som lepší. No po čase, keď som prišiel na to, čo je clona, rýchlosť uzávierky či ISO, prešiel som na zrkadlovky,“ priblížil.

Miro fotí portréty, prírodu a všakovaké momentky. „Je to pre mňa radosť a zároveň isté odreagovanie sa od všedných starostí bežného života. A keď sa moje fotky niekomu páčia, moja radosť z fotenia je dvojnásobná,“ poznamenal.

Pre náš portál poskytol niekoľko fotografií z nočného mesta. Vychutnajte si jeho pozoruhodné zábery v galérii.

Máte aj vy zaujímavé fotografie z nášho mesta?

Alebo archívne fotky Humenného z 90-tych rokov?

Zašlite nám ich na humenne@global24.sk a podeľte sa o ne s ostatnými :).

Humenné cez fotoobjektív Mira Žinčáka: Vychutnajte si zábery z nočného mesta
10
Galéria
Foto: Miroslav Žinčák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM