Rôzne

Humenčan, čo sa vydal hľadať šťastie za hranice: Čím viac cestujem, tým mám Slovensko radšej

V dnešnej dobe nie je vôbec zriedkavé, že ľudia odchádzajú za prácou do zahraničia. Prinášame vám rozhovor s mladým Humenčanom (34), ktorý už okúsil viaceré krajiny.

Ilustračný obrázok k článku Humenčan, čo sa vydal hľadať šťastie za hranice: Čím viac cestujem, tým mám Slovensko radšej
Zdroj: Archív Lukáš Sládek

Keď dokončíte štúdium, máte niekoľko možností. Môžete si hľadať prácu vo svojom rodnom meste, vycestovať za väčšími možnosťami napríklad do hlavného mesta alebo za ešte väčšími do zahraničia. Humenčan Lukáš Sládek vyštudoval Technickú univerzitu v Košiciach. Prezradil, že istý čas si skúšal nájsť prácu na východe, no neúspešne. A tak sa rozhodol odísť. Aj v jeho prípade teda hlavným dôvodom odchodu bola práca.

Vyskúšal toho už viac

Okúsil život v USA… Niekoľko mesiacov strávil tiež v Holandsku, až sa napokon usadil v Prahe. V hlavnom meste Česka žije aktuálne už osem rokov. Okrem toho rád cestuje. „Napríklad tento rok som už stihol Rím, Rio de Janeiro a Londýn. A čím viac cestujem po svete, tým mám radšej Slovensko a Česko a to, ako to tu máme,“ zhodnotil Lukáš. „Napríklad to Rio de Janeiro ma šokovalo, konkrétne ta kriminalita tam, množstvo bezdomovcov na každom rohu, voda z vodovodného kohútika sa piť nedá, atď…“ poznamenal Lukáš. Do rodného mesta sa mu podarí vrátiť priemerne asi tak tri až štyrikrát do roka.

Celoživotnou vášňou korčule

Lukášovým veľkým koníčkom, ktorému sa venuje už vyše dvadsať rokov, sú kolieskové korčule a ako priznal, aj väčšie možnosti v tomto smere naklonili misku váh pre odchod do zahraničia. Podstatnú časť svojho detstva pritom strávil na humenskom námestí pred Domom kultúry. Vtedy sa meste nenachádzal žiadny skatepark, dnes už áno, no v tom Lukáš žiadnu výhru nevidí a ani by ho tak neoznačoval. „Keď som s tým začínal ja, tak čo sa týka takzvaných extrémnych športov, boli v móde hlavne korčule a skateboard. Dnes sú to predovšetkým kolobežky, bike, skateboard a až na poslednom mieste korčule. Aj do „skateparku“ v Humennom keď občas zájdem, tak tam vidím predovšetkým deti na kolobežkách. Tie úvodzovky pri slove skatepark sú zámerne…,“ zdôraznil Lukáš.

Napriek všetkému Lukáš na otázku, či si vie za nejakých okolností predstaviť svoj trvalý návrat do rodného mesta, zareagoval: „Určite áno, ale veľké šance tomu aktuálne nedávam.“

Lukáš Sládek sa okrem korčúľ venuje vo voľnom čase aj natáčaniu videí. A keď sa tieto dve záľuby spojili, vzniklo takéto video jeho jázd kde-kade po svete.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Vimeo.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM