Iné športy

Humenčan bol členom víťazného tímu: Bolesť i zážitky počas behu od Tatier k Dunaju!

345 km dlhého štafetového behu s názvom Od Tatier k Dunaju sa zúčastnilo hneď niekoľko Humenčanov a jedným z nich bol Martin Nemec.

Ilustračný obrázok k článku Humenčan bol členom víťazného tímu: Bolesť i zážitky počas behu od Tatier k Dunaju!
Zdroj: Dnes24.sk

Tímy vyštartovali z Jasnej v Nízkych Tatrách, bežali non-stop dňom aj nocou a cieľom bolo nábrežie Dunaja v Bratislave. Celkovo sa zapojilo 220 tímov a teda približne 2 600 bežcov. Mladý Humenčan Martin Nemec bol členom tímu Active Life, ktorému sa do cieľa podarilo dobehnúť v čase 23:33:01 hod. To im stačilo na to, aby sa stali celkovými víťazmi celých pretekov.

„Boli to veľmi náročné preteky, hlavne kvôli tomu, že každý bežec musí odbehnúť 3 úseky o dĺžke cca 10 kilometrov, samozrejme v najlepšom tempe, v akom to len dokáže,“ uviedol Martin.

Svoj prvý úsek bežal popoludní, čo bolo podľa jeho slov zvládnuteľné, no sťažovalo mu to silné slnko a dlhý kopec počas celých desiatich kilometrov.

Druhý úsek v noci bežal okolo 02:00 hod. „Na tento večer nezabudnem nikdy v živote. Bežalo sa mi úžasne, tma… Ticho… A pred sebou len kopec svetielok pohybujúcich sa vpred. Stala sa ale vec, ktorú som vôbec nečakal. Bol som svedkom toho, ako bežec predo mnou dosť nešťastne spadol. V ten moment som nemyslel na nič iné, len ako mu pomôcť. Zastavil som sa, pomohol mu postaviť sa na nohy a spoločne sme dobehli až do cieľa,“ povedal mladý Humenčan.

Tretia etapa mu začala o 08:00 hod., čo bolo po 26 hodinách bez spánku. „Pri poslednom úseku som už musel siahať až na dno svojich síl. Veľká únava, silná bolesť snáď všetkých svalov a boj so sebou samým. Psychika bola v tomto prípade oveľa dôležitejšia ako čokoľvek iné,“ zdôraznil Martin.

Všetky tieto úseky sa mu podarilo zabehnúť nad jeho očakávania. „Som rád, že som mohol byť súčasťou najrýchlejšieho tímu a touto formou reprezentovať aj svoje mesto, Humenné,“ doplnil mladý vytrvalec.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM