Rôzne

Horný Zemplín sa stáva atraktívnym i pre turistov zo západu Slovenska

Turistické informačné centrá na hornom Zemplíne zaznamenali počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny zvýšenú návštevnosť zo strany domácich turistov.

Ilustračný obrázok k článku Horný Zemplín sa stáva atraktívnym i pre turistov zo západu Slovenska
Zdroj: TASR

Medzi nimi dominujú najmä návštevníci zo západnej časti Slovenska. Informovala o tom riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš Michaela Zdražilová.

Humenné

TIC v Humennom, ktoré sa v tomto roku presťahovalo z priestorov veľkej železničnej stanice do mestského kultúrneho strediska v centre mesta, zaevidovalo, ako uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta, od začiatku roka 1 800 návštevníkov. „Mnohí pochádzali z Českej republiky, Nemecka, Maďarska, Ukrajiny, Francúzska, Poľska, Španielska, Talianska, Veľkej Británie, Grécka či Kanady. Zaujímali sa hlavne o pamiatky v našom meste a jeho okolí, záujem mali aj o tipy na výlety spojené s turistikou,“ spresnila.

Zemplínske Hámre

Letná sezóna v TIC v obci Zemplínske Hámre v okrese Snina trvala od začiatku mája do konca októbra, otvorené mali šesť dní v týždni. „Počas otváracích hodín sme si robili štatistiku. Pri infocentre na parkovisku zaparkovalo 1641 áut, na výlet do Vihorlatských vrchov sa vydalo 3 436 turistov, z toho 1 840 z nich využilo služby infocentra,“ uviedla Zuzana Burdová z TIC Zemplínske Hámre s tým, že najčastejšími cieľmi návštevníkov regiónu boli Sninský kameň nasledovaný Morským okom a Vihorlatom. Veľa turistov zaznamenali zo západného Slovenska.

„Hlavne z okolia Bratislavy, pretože už veľa z nich nechodí do Tatier a hľadajú skôr odľahlé časti Slovenska, ktoré chcú spoznávať. Taktiež sú podľa našich rozhovorov turisti presýtení rôznymi atrakciami a hľadajú skôr ticho, pokoj a miesto bez signálu, kde budú môcť naozaj vypnúť od práce a bežných starostí,“ dodala Burdová.

Stropkov

Do stropkovského TIC v tomto roku okrem najčastejších domácich návštevníkov prišli aj Angličania, Poliaci a Česi. „Pýtajú sa nás najmä na našu novú vyhliadkovú vežu, kde je a ako sa k nej dostanú,“ uviedla Šimona Zápotocká z TIC Stropkov s tým, že asi najväčší záujem je o informácie týkajúce sa drevených chrámov v okolí. „V lete sa nás turisti často pýtali na Park zvierat, kde sa nachádza a v akom čase je otvorený,“ doplnila.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Pozrite si parádne zábery zo Sninského kameňa a Vihorlatu. V hlavnej úlohe okrem nich ešte teplotná inverzia.

Úchvatné divadlo: Režisérkou teplotná inverzia, v hlavnej úlohe Vihorlat!
18
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM