Veronika Ondo-Cholewová Hokej Šport

Hokejové víťazstvo Slovenska spečatil gólom Pavol Regenda

Historický úspech na olympiáde spečatil výsledok štvrtým gólom Regenda. Náš Zemplínčan a hráč HK Duklam Ingema Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Hokejové víťazstvo Slovenska spečatil gólom Pavol Regenda
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenskí hokejisti získali historicky prvú medailu na ZOH. V sobotnom dueli o tretie miesto na olympijskom turnaji v Pekingu zvíťazili nad Švédskom 4:0 a vybojovali bronzové kovy. Dosiaľ bola slovenským maximom v ére samostatnosti štvrtá priečka na ZOH 2010 vo Vancouveri. Je to druhá slovenská medaila na ZOH 2022 po zlate Petry Vlhovej v slalome.

V závere víťazstvo poistili gólmi do prázdnej bránky Slafkovský a náš Pavol Regenda.

Spečatil to gólom

Regenda vyhral v druhej časti súboj s dvomi Švédmi, spoza bránky posunul puk Takáčovi, ktorý pohotovo prestrelil Johanssona – 0:2.

Tretia tretina priniesla viacero úsekov, v ktorých sa dlhšie neprerušila hra, čo vyhovovalo Slovákom. V 54. minúte nepoistil ich náskok Hudáček, krátko na to zvládol brankár Rybár strelu De La Roseho, ktorú ešte švédsky hráč stečoval. Švédi sa v závere odhodlali k hre bez brankára, ale v nej nielenže neskórovali, ale dvakrát inkasovali. Najskôr Slafkovský dokorčuľoval puk po chybe švédskeho obrancu a krátko na to spečatil výsledok štvrtým gólom Regenda.

Viac o Regendovi

Reakcia Regendu

Pavol Regenda, útočník SR: „Je to krásna odmena za tri týždne driny. Bolo to náročné psychicky aj fyzicky. Chceli sme zlato, ale aj bronz je krásny kov a sme za neho radi. Nečakal som to, ale veril som, že tento tím na to má. Je to veľký úspech pre Slovensko a dúfam, že ďalšie roky to bude takto pokračovať. Pre mňa bol olympijský turnaj nesmierna skúsenosť, som rád, že som tu mohol byť a pomôcť tímu.“

Pavol Regenda na FOTKÁCH
5
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Prečítajte si aj:

ilustračné foto

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM