Tomáš Šuhajda Rôzne

Hlava mesta Jana Vaľová prezradila svoje rozhodnutie: Kto v tomto roku dostane Cenu primátorky?

Na pondelkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Humennom prezradila tunajšia primátorka Jana Vaľová svoje rozhodnutie, komu udelí tento rok Cenu primátorky mesta. Všetky mestské ocenenia sa budú odovzdávať na blížiacom sa slávnostnom zastupiteľstve, ktoré sa uskutoční tento piatok.

Ilustračný obrázok k článku Hlava mesta Jana Vaľová prezradila svoje rozhodnutie: Kto v tomto roku dostane Cenu primátorky?
Zdroj: Dnes24.sk

Už dlhšie je známy fakt, že Cenu mesta získajú v tomto roku podnikateľka s ovocím a zeleninou Mária Čaklošová, bývalý televízny redaktor a dnes riaditeľ tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR Erik Tomáš a bývalý dlhoročný riaditeľ humenskej nemocnice Ján Gajdoš. Viac info nájdete tu.

Na pondelkovom zasadnutí MsZ informovala primátorka Jana Vaľová o tom, komu udelí Cenu primátorky. „Cenu primátorky mesta som sa rozhodla udeliť Oddeleniu anesteziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice A. Leňa Humenné, Falck Záchranná a.s. stredisko Humenné a Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru Humenné,“ prezradila Vaľová.

Zaujímavé je aj jej odôvodnenie, čo ju doviedlo k tomuto rozhodnutiu. Podľa slov Jany Vaľovej bolo toto leto naozaj veľmi horúce, mnoho ľudí malo zdravotné problémy a záchranné zložky museli zasahovať častejšie ako inokedy v roku. Navyše podľa nej žiadna z týchto záchranných zložiek nebola doposiaľ ocenená cenou mesta ani cenou primátorky a to taktiež zavážilo.

Kto dostane Cenu primátorky je rozhodnutie samotnej hlavy mesta. Poslanci však hlasovali o udelení Čestného občianstva mesta Humenné a to Petrovi Pellegrinimu, predsedovi parlamentu. A tu sa veru strhla poriadne horúca diskusia! Viac info a nielen o tom už čoskoro na Humenné 24…

Čítajte tiež:

Pamätné dni mesta sa blížia. Na slávnostnom zastupiteľstve zaspieva i Mária Čírová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM