Zuzana Vajayová Rôzne

Hasiči zlikvidovali dva požiare, zranenia utrpeli tri osoby

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa vo štvrtok (27.10.) večer podieľali na území Prešovského kraja na likvidácii dvoch požiarov. Prvý z nich, uhasili v Humennom, ďalší v Hranovnici (okres Poprad).

V prvom prípade utrpeli pri požiari zranenia traja ľudia, pri druhom k zraneniu osôb nedošlo.

Požiar pivničných priestorov rodinného domu v Humennom nahlásili hasičom vo štvrtok o 22.16 h. Jeho príčinou bola manipulácia s otvoreným ohňom. Na mieste zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v dýchacích prístrojoch. „Pri požiari došlo k zraneniu troch osôb. Jeho následkom vznikla majiteľovi domu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 1494 eur,“ informovala TASR Katarína Ondrichová z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove.

Ako dodala, likvidáciu požiaru pivničných priestorov, kotolne a stolárskej dielne v rodinnom dome v Hranovnici realizovali hasiči po 23.00 h. Príčinou rozšírenia ohňa bol podľa Ondrichovej skrat v elektroinšta­lácii. Pri tomto zásahu použili príslušníci HaZZ jeden vysokotlakový C prúd a v dôsledku zadymenia aj dýchacie prístroje.

„Majiteľovi domu vznikla v tomto prípade následkom požiaru priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 5000 eur. K zraneniu osôb nedošlo,“ uzavrela Ondrichová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM