Rôzne

Hasiči v kraji zrekonštruovali za posledných päť rokov 17 staníc. V pláne je aj Humenné

Vlani boli v rámci Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove zrekonštruované 3 hasičské stanice. Za posledných päť rokov sa tak obnovy dočkalo už 17 staníc v našom kraji. A čo tá v Humennom?

Ilustračný obrázok k článku Hasiči v kraji zrekonštruovali za posledných päť rokov 17 staníc. V pláne je aj Humenné
Zdroj: Dnes24.sk

Vlaňajší rok bol pre KR HaZZ v Prešove v oblasti investícií veľmi priaznivý. Podarilo sa im zrekonštruovať tri hasičské stanice za viac ako 2,8 milióna eur, pričom vyše 2,4 milióna eur získali z fondov Európskej únie. Novú podobu dostali hasičské stanice vo Svidníku, Bardejove a Lipanoch.

Od roku 2010 bolo v Prešovskom kraji zrekonštruovaných už celkom 17 hasičských staníc za takmer 10,7 milióna eur, čo je najviac na Slovensku. Informoval o tom riaditeľ KR HaZZ v Prešove Ján Goliaš.

Hasičom v našom kraji patrí 23 hasičských staníc, no nie všetky budovy, v ktorých sídlia, sú ich majetkom. Zrealizované projekty boli zamerané najmä na rekonštrukcie, nadstavby a prístavby existujúcich hasičských staníc. Ich súčasťou bolo aj vnútorné vybavenie priestorov, vrátane modernizácie informačných a komunikačných technológií. Niekde sa podarilo tiež znížiť energetickú náročnosť stavby a zlepšiť pracovné podmienky.

„Posledný rok sme rekonštruovali stanice Bardejov, Svidník a Lipany. Rekonštrukcia a nadstavba Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Svidníku bola za 1,2 milióna eur, Okresného riaditeľstva v Bardejove za 908.000 eur a rekonštrukcia hasičskej stanice v Lipanoch za 712.000 eur. V Prešovskom kraji je celkom 23 hasičských staníc. Pôvodne sme plánovali rekonštruovať 19, vyšlo nám 17. Dve hasičské stanice, Humenné a Vranov nad Topľou, ešte chceme a musíme zrekonštruovať,“ uviedol Goliaš.

Ďalšie štyri hasičské stanice sú umiestnené v prenajatých priestoroch. Z nich dve, v Mengusovciach a Beharovciach, sú v objektoch Národnej diaľničnej spoločnosti. V prenájme sú aj stanice vo Vysokých Tatrách.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM